• Showroom elke vrijdag geopend.
  • +31(0)70-7370250
  • Gratis bezorging vanaf €35.-

Hoe geef je je fiets een goede schoonmaakbeurt?

We fietsen wat af, en wat hebben onze racefiets of mountainbike het zwaar te voorduren, daarom is schoonmaken  van groot belang voor meer fietsplezier en minder slijtage van belangrijke draaiende onderdelen, waaronder de ketting, cassette en tandwielen. Zeker in de wintermaanden is dit nog van een groter belang omdat de wegen wat vuiler zijn en soms bestrooid zijn met zout.

Maar gezien voor de meeste onder ons schoonmaken niet hun grootste hobby is hebben wij een STOP AND GO KIT samen laten stellen zodat dit karweitje goed en snel gefixed is, zodat je weer goed voorbereid op pad kunt.

Met de kwalitatief hoogwaardige onderhoudsproducten uit de STOP AND GO KIT van TriathlonWorld houd je je fiets in topconditie van A(s) tot Z(adel). Denk hierbij aan ontvetters, beschermings- en schoonmaakproducten.
De producten zijn ontwikkeld in samenwerking met diverse professionele wielerploegen. Door de samenwerking met deze gerenommeerde en veeleisende ploegen zijn de onze producten tot in detail geperfectioneerd voor iedere vorm van fietsen (Race, ATB, Cyclocross, Gravel, Beach).


Waar te beginnen:
aan dit helse karwij

Je begint altijd eerst met het afspuiten van de fiets. Pas op als je met een hogedrukspuit werkt dat je niet rechtstreeks op je lagers ed spuit, houd de lans op afstand zodat de meeste druk weg is. Hiermee voorkom je dat je het vuil in je lagers van je wielen, trapas en balhoofd spuit waardoor deze sneller slijten.
Door het schoonspuiten met water verwijder je namelijk het overtollige vuil en is het daarna makkelijker om je fiets verder te schoonmaken en te kunnen ontvetten.

Hierna begin je met de producten uit de STOP AND GO KIT.


STAP 1: CHAIN CLEAN
Reiniger met een hoog oplossend vermogen voor kettingen en tandwielen. Verwijdert zonder problemen vet en olie.

Bij het schoonmaken van je kettingen/tandwielen/(fiets) is de CHAIN CLEAN van groot belang.
Vet, vuil en het eventuele (strooi)zout verwijder je hierdoor met het grootste gemak van de draaiende onderdelen (en je frame). Hierdoor levert iedere pedaalslag vervolgens minder wrijving en slijtage op.


STAP 2: BIKE CLEAN
Een biologisch afbreekbare reiniger met een hoog oplossend vermogen. Gebruiksvriendelijk en op waterbasis.

Wanneer de draaiende onderdelen en de ketting ontvet zijn kun je verdere fiets gaan schoonmaken. Het best is dit te doen met een spons omdat een borstel krassen kan maken op je frame. Wanneer je met hardnekkig vuil op je frame zit kun je altijd hier nog een beetje CHAIN CLEAN gebruiken om dit te verwijderen.


STAP 3: SHINE PROTECT
Geeft een duurzame bescherming, vermindert de aanhechting van vuil en is waterafstotend. Voor alle gelakte en carbon/alu. delen van je fiets. Voor zowel matte als glanzende oppervlakken.

En uiteraard hoort een schone fiets ook te shinen. Hier gebruik je SHINE PROTECT voor. Deze spuit je na het reinigen van je fiets op je frame en veeg je vervolgens uit met een schone doek. Je frame ziet er hierdoor niet alleen weer als nieuw uit, maar zorgt er ook voor dat er een extra beschermingslaag op je frame gevormd wordt. Het schoonmaken is daardoor de volgende keer nog iets gemakkelijker!


STAP 4: CHAIN DRY
 LUBE Smeermiddel voor het behandelen van fietskettingen. De samenstelling resulteert in een verminderde vuilaanhechting. De lage wrijvingscoëfficiënt zorgt voor een minimale weerstand. Zowel wet lube (natte weersomstandigheden) als dry lube (droge weersomstandigheden) hebben een uitstekende smerende werking ook bij zware belasting.

Nu alle draaiende delen ontvet zijn en deze nu “schraal” staan is het van groot belang om deze weer opnieuw te smeren. Wanneer je dit niet zou doen is de kans vrij groot dat je ketting gaat roesten.
Het is wel van groot belang dat je eerst alle draaiende delen droog maakt anders sluit je het water op onder het smeermiddel. Dit doe je bijvoorbeeld met een oude doek terwijl je de trappers achteruit draait.
Vervolgens spuit je de ketting opnieuw in met CHAIN DRY in twee dunnen lagen. Dit doe je aan de binnenkant van de ketting en ook hier weer het pedaal achteruit te draaien. Hiermee zorg je ervoor dat alle schakels van de ketting goed inspuit. Wacht vervolgens even 5 minuten zodat het smeermiddel goed tussen de schakels kan komen en neem vervolgens met een schone doek het overtollig smeermiddel af van de ketting.


STAP 5: DISC BRAKE CLEAN
Remmenreiniger met hoog oplossend vermogen. Laat geen residu achter, is niet corrosief en niet geleidend.

Als laatste het reinigen van de schijfremmen. Hier gebruiken we DISC BRAKE CLEAN voor.
Spuit de schijven in (scherm gelakte delen zoveel mogelijk af), laat het even inwerken en neem daarna met een schone doek de schijven af.


Na deze 5 stappen is je bike weer ready to rumble!!!

Have fun! Groet, Dennis.

 

6 Producten


Seen 6 of the 6 products

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

vergelijk0

TriathlonWorld B.V. 9 / 10 - 8 Reviews @ TriathlonWorld
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »