• Showroom elke vrijdag geopend.
  • +31(0)70-7370250
  • Gratis bezorging vanaf €35.-

Lees meer over de triathlon ervaringen van Claudia

Ironman 70.3 Cascais Portugal…. WOW WOW WOOOOW, wat was je ONVERGETELIJK GAAF!!

fusionteam-eerste-ironman-triathlon-

Maart 2018 schreef ik me in en al snel was het 30 september 2018! De dag waar ik 1.9 km mocht zwemmen, 90.1 km fietsen en 21.1 hardlopen onder een strakblauwe Portugese lucht, weinig wind en 30 graden. De weg naar deze race was soms wat hobbelig, maar tijdens de wedstrijd… mijn hemel, wat heb ik GENOTEN van elke seconde en wat ben ik TROTS!

In het startvak schiet van alles door het hoofdje, maar vooral dankbaarheid dat ik in goede gezondheid daar stond en mee mocht doen aan dit evenement. Heb ik afgezien? Nee eigenlijk niet eens, ik heb alleen maar genoten tot op het bot en het ging supersoepel. De sfeer in Cascais, de 2700 atleten, de organisatie en vooral de mensen om me heen. Alles klopte die dag en in 5 jaar heb ik niet zo intens genoten en wat ben ik trots op mezelf! Wat heeft deze Ironman 70.3 me veel gebracht!!

De weg ernaar toe was bijzonder en soms ook zeker zwaar, maar op 30 september kwam het samen. Vooral door de mensen om me heen: vrienden, familie en collega’s die mijn triathlon virus niet zijn (konden) ontgaan en me de dagen ervoor via alle mediakanalen gelukswensen stuurden. Mijn 2 FUSIONTEAM maatjes Gerrit en Jeroen met wie ik dit proces mee kon delen en die ook een geweldige race hebben neergezet, zo trots op die mannen! De supporters die mee waren gereisd en een extra dankwoord voor mijn coach Dennis, die pas 2,5 maand mijn coach was, maar wat voor een!

In zo’n korte tijd heeft hij al wat te verduren gehad met dit soms koppige onzekere eigenwijsje, maar bovenal heeft hij me fysiek en mentaal echt klaargestoomd voor deze dag. En een super raceplan geschreven dat perfect was voor mij voor deze dag en waardoor ik intens kon genieten van elke seconde en met 2 armen in de lucht en de grootste smile die je kan bedenken over de finish kwam na 5:51:35….. WOW, IK HEB HET GEWOON GEFLIKT!!!!


Na maanden voorbereiding donderdagochtendvroeg 27 september op Schiphol met onze fietsen in idioot grote fietskoffers waar je zelf ook in past…. Nadat we onze baby’s (aka TT fietsen) van de bagageband hadden gehaald, op naar Cascais. Installeren in onze villa met prive zwembad, rustig acclimatiseren, transitiezone en finish terrein bekijken en vooral sfeer proeven en restaurantje pakken.
Vrijdagochtend even het water voelen met Jeroen, Gerrit en Johan…. ok, de Atlantische Zee is wat koud en zoutig. Maar hup, heerlijk gezwommen en respect voor Johan die meeging zonder wetsuit. Dagje Lissabon (jaja, we zijn ook toerist, al heb ik weinig meegekregen) de fiets in elkaar geknutseld (met hulp van de mannen) en in de avond rondje door de wijk gefietst.

Fiets check done!
Zaterdag rustig ontwaakt, 20 minuutjes beentje losgelopen en dan komt het dichtbij…. 14:00 de briefing met tips en trucs en de uitleg van het parcours: fietsen begint vlak en vanaf 60 km klimmen en vanaf 75 km dalen. En het loopparcours is volledig vlak (onthoud dit, volledig vlak volgens die meneer!). Einde middag de fiets en tassen inchecken. Dat is voor een Ironman-virgin ook wel een momentje. Een SwimExit-, Bike-, Run- and Streetwear bag.
Check check dubbelcheck, alles in de goede tasjes en achterlaten op je fiets- en garderoberek #396. De fiets check-in was bijzonder… waar de fietsen bij een sprinttriathlon in de niemantsland streng worden gecontroleerd op werkende remmen en een goede helm, bij een Ironman 70.3 kijken ze daar niet naar en waren de juiste stickers op je fiets en tassen de enige controle…. Afijn, ingecheckt en dan is het KLAAR en wachten… Om 21:00 uur bedje in en dan begint het draaien, maar gelukkig toch in slaap gekukeld rond 22:00.


Zondag 03:08 uur wakker, een uur te vroeg, maar ja…. Iets met adrenaline. Om 04:02 opgestaan en 04:04 stond het koffiezetapparaat aan en 04:18 was ik een eitje aan het bakken. Want ja, de coach had wel gezegd dat ik uiterlijk 3 uur voor de start mijn laatste hap binnen moest hebben, dus dan moet je uiterlijk 04:35 je bordje leeg hebben. Maar wakker was ik wel, dus stond fluitend mijn ei te bakken! Lekker lang en rustig gedoucht en toen mijn voeding klaargemaakt: Hammer Nutrition Perpetuem, Fizz en Endurolytes moesten mij – volgens een strak raceplan – naar de finish loodsen.
Mezelf in mijn mooie FUSION trisuit gewurmd en 06:15 richting transitiezone, fiets check, bandjes opgepompt, voeding op fiets en in de tasjes en wandelend naar de start! Dan dringt het echt door met al die atleten om je heen, de sfeer…. het gaat beginnen!!!

fusionteam-eerste-ironman-triathlon-

Even een plons in het water en dan het strand op en wachten…. Nog een knuffel met Jeroen en Gerrit en dan naar het startvak, waar ik samen met Gerrit stond en Gerrit een mantra had ‘Nog 100 dagen Clau’. 07:23 een operazangeres die het Portugese volkslied zong. Ik verstond er uiteraard geen snars van, maar wat bijzonder met een adembenemende sunrise en het besef dat je een van de 2700 atleten bent die gaat starten. Na het volkslied werden de PRO atleten weggestart en vanaf 07:35 de agegroupers. 07:40 nog een diepe ademteug en een laatste knuffel met Gerrit…. En 07:41 lag ik in het water!
1.9 km Zwemmen.

Hoe gaaf is dit!! Het was een rolling start en probeerde meteen te glijden, maar ja, ik lag niet alleen in het water en ben niet zo’n held dan. Wow, check die zonsopgang!! O nee, zwemmen Clau…. Misschien is een buitenbocht rustiger? O ja, dat werkt, maar Clau, je hoeft niet de open zee op! Oh, die zonsopgang is echt gaaf! O nee, focus Clau…. Die buitenbocht theorie werkt goed, maar ja, wel bijna 150 meter extra gezwommen, maar ach… check die sunrise!! Het einde kwam in zicht en YOOHOO, onderdeel 1 gereed, wetsuit meteen naar mijn beneden over mijn kont (coach-instructies) zsm uit en via 600 mtr lange Corridor of Fame (jaja, ze maken het wel leuk) de heuvel oprennen naar mijn fietsje! Wat een mensen, wat gaaf is dit! Had ik al gezegd dat ik het leuk vond? Tasje snel gevonden, rustige wissel, fiets in 1x te pakken en hup de fiets op!

fusionteam-eerste-ironman-triathlon-

90.1 km Fietsen
De eerste 20 mtr meteen en steile klim (hadden ze dat niet anders kunnen doen?). Voor me viel iemand meteen op de stenen, maar Clau natuurlijk niet! Bam, boven en naar beneden rollen. Na minder dan 1 minuut een stuk van 200 mtr kasseien en vele verloren bidons ontwijken… Hmmm, dat Parijs Roubaix 2019 denk ik nog even over na…. Stad uit en op naar Lissabon over een – volgens de organisatie – vlak parcours. De organisatie is denk ik nooit in NL geweest, want een heuvel is niet vlak mensen! Maar goed, ik kijk naar rechts…. Wat een mooie kustlijn, wow. Clau, blijven trappen…. ‘ja, maar kijk hoe vet dit uitzicht, waar is mijn telefoon?!…’ Clau, Trappen! Hartslag zoeken die coach had voorgeschreven, genieten en af en toe toch echt naar rechts kijken naar het uitzicht…. De Goldengate brug van Lissabon kwam in zicht en keerpunt na 25km. Jeetje, dit ging snel.

fusionteam-eerste-ironman-triathlon-

Terug richting Cascais en weer het zoveelste heuveltje op en toen ketting eraf. Grrr, maar ‘okay Clau, niets aan hand, even stoppen, ketting erop en door. Toen maakte ik alleen de fout om een halve slag door te trappen en toen zat de ketting vast, muurvast! Niet los te krijgen, fiets op zijn kop gezet en geen beweging… ok, nu toch wat lichte paniek ‘Het zal toch niet’? Nee Clau, dat is geen optie, die ketting MOET los, duwen vloeken en opeens was hij los. Kon wel janken van opluchting! Ketting erop, fiets rechtop, zwarte klauwen even afgespoeld en hup die fiets weer op na 4 minuten en 36 seconden (volgens mijn Suunto die op autostop was gegaan). Ik kan je zeggen, het voelde als 40 minuten… Maar na het gevloek was ik ook wel trots dat ik het toch gefixt had en het maakt het ook mooier ofzo en daar ging ik weer. Snel weer hartslag opgezocht en verder! En een Spaanse atleet genaamd Javier moedigde me nog even aan en het was een lekker ding, dus hup… Clau erachter aan!

Hartslag weer opgezocht en het echte klimwerk ging zo beginnen. Maar eerst nog even over het formule 1 Estoril circuit geknald…. Hoe bijzonder! Circuit af, terugschakelen en berggeit spelen! Snel ging het niet, maar ook toch ook wel soepel…. Gewoon blijven draaien en ja, als je langzaam gaat kan je stiekem ook rondkijken: WOW, check dat uitzicht, hoe vet!!! Trap trap trap, het ene uitzicht was nog mooier dan het andere en boven was ik. Yes! Keerpuntje, en toen 15 km weer dalen en via een andere adembenemende kustlijn terug naar Cascais. Pfff, wat mooi hier!! Weer 200 mtr kasseien (okay, de Parijs Roubaix interesse neemt per kassei af…) en opeens was ik in de wisselzone na 90.1 km fietsen met 1000 hoogtemeters! Onderdeel 2 gereed, joehooeee! Weer een rustige wissel, hardloopschoenen aan, visor cap op met een smile ging ik… onder de IronMan Run boog naar het looponderdeel!

fusionteam-eerste-ironman-triathlon-

Hardlopen 21.1 km
Ik vloog weg en voelde meteen ‘dit gaat goedkomen’! Vol adrenaline de eerste meters door de stad en mensenmassa en het vlakke parcours (…) op, hartslag zoeken en rustig blijven en niet stiekem harder gaan omdat het goed voelt…. Huh? Een heuvel, ja maar…..die meneer zei… Ok, kleine stapjes omhoog en je gaat ook altijd weer naar beneden… Weer een heuvel… Huh? Hmmm, dit is het fietsparcours en dit betekent nog vele heuvels en die gaan we dus 4x over doordat we 2 ronden moesten doen. Grrr…. Maar ja, het is niet anders. O ja, rechts nog steeds die mooie kustlijn! Na 3 km kwam Jeroen me tegemoet lopen en hij had het zwaar, maar hij was aan zijn laatste km’s bezig, wat een held!! Na een kleine 5 km kwam Gerrit me tegemoet lopen en wat was ik blij om Gerrit te zien rennen vanwege zijn kuit, high-five en door! Na iets meer dan 5 km keerpunt en weer terug naar Cascais…. Jeetje, wat loop ik nog makkelijk en liep mooi op mijn hartslag!

Voeding in de gaten houden, elke waterpost water drinken want het was warm! Maar lekker bezig Clau, al zeg ik het zelf! Na ca 10,5 km mijn eerste ronde klaar en op naar de 2e, tralalala…. Dit is leuk, zelfs die heuveltjes, al gingen die iets minder soepel, maar toch…. Kijk die kustlijn! Na 12km passeerde ik Gerrit en in 30 seconden een speed evaluatie over de wedstrijd tot op heden en de onverwachte heuveltjes en het besef dat we de finish gingen halen.

Handje klap met Gerrit en weer verder… heuveltjes op en neer… na 15 km keerpunt en dat betekent ‘alleen nog terug naar de finish’! De km’s vlogen voorbij en na 20 km kwam ik de stad in in de mensenmassa. De laatste km…. Wat gaaf en toen het bord ‘200mtr finishline’ rechtsaf! Wow wow wow, het is echt waar…. Ik draai naar rechts en ik draaide het bekende Ironman tapijt op…. Nog een kleine versnelling, armen de lucht en het intense besef tot op het bot: IK HEB HET GEWOON GEFLIKT, IK HEB MIJN EERSTE 70.3 IRONMAN volbracht!

fusionteam-eerste-ironman-triathlon-

Hoe gaaf, hoe mooi, hoe intens en vooral ONVERGETELIJK!!!

En dan nu.......Juni 2019, Triathlon Cuijk | Brabant

Met een nieuwe mindset geniet ik nog meer van mijn races! Dat zorgde ervoor dat ik op een 3e plek tijdens de Triathlon Cuijk eindigde! Een cadeautje op deze hete en vooral zonnige triathlondag!

fusionteam-triathlon-cuijk-

Groetjes, Claudia van der Poel

FUSIONTEAM atlete

8 Producten


Seen 8 of the 8 products

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

vergelijk0

TriathlonWorld B.V. 9 / 10 - 8 Reviews @ TriathlonWorld
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »