17 producten

Trainen in coronatijd met Claudia Striekwold

Trainen in coronatijd. Hoe doe jij dat?

Ben je al 3 maanden aan het aanmodderen, of toch al 3 maanden klaar voor start? Zelf vind ik het bijzonder om de diversiteit in mijn omgeving te zien hoe ieder in deze periode zijn/haar trainingen invult.

Zelf is er begin dit jaar bij mij overtraindheid geconstateerd, en om het enigszins positief te bekijken had ik geen betere timing kunnen hebben. De coronatijd werd voor mij een periode van herstel, maar ook bewustwording. Want ik merk meer dan ooit te voren hoe verslaafd ik ben aan triathlon, aan bewegen, ik MOET trainen om me goed te voelen en schrik er van hoe groot de impact is wanneer ik een stap terug moet doen. Misschien herken je dat wel? 

Doseren kun je leren? Daar ga ik voor! Sterker terug komen, betere training/rust balans en mijn lijf leren voelen. Met totaal andere goals, geeft deze periode wél de mogelijkheid hier aan te werken en weer volop kunnen genieten de sport en toffe events. Gelukkig zijn een aantal wedstrijden op mijn planning niet geannuleerd, maar slechts uitgesteld. Zo is het een mooi vooruitzicht om in september nog 3 dagen plezier te beleven aan het Long Course Weekend Beesel, en in oktober hopelijk aan de start te staan tijdens Ironman West-Friesland 70.3 in Hoorn. Dat geeft mij juist nu de motivatie om écht te herstellen en in de loop van deze zomer weer écht belastbaar te zijn.


Voeding
De arts adviseerde mij naast rust om ook beter te letten op mijn voeding voor een goed herstel. En de sportvoeding van 226ERS past goed bij mij. Het assortiment van 226ERS rijkt verder dan alleen sportvoeding. Ook diverse supplementen dienen ter ondersteuning. Ter bescherming van het immuunsysteem ben ik glutamine gaan gebruiken met BCAA’s. Om er zeker van te zijn dat ik mijn lichaam zo goed mogelijk laat herstellen na een “training” en nu niet in tekorten te komen neem ik er na een recovery shake waarvan ik de coffee/vanille smaak ontdekt heb. Soms in de blender, met wat crushed ice is het echt een traktatie! Train ik s’avonds dan ga ik voor de nightcream vanille, die langzaam (caseïne) eiwitten afgeeft gedurende de nacht. Dit bevordert bij mij mijn nachtrust. Ideaal!


Buitenwater zwemmen
Deze tijd brengt ook veel mooie dingen vind ik! We hebben fantastisch weer dus buiten in het open water zwemmen doe ik sinds eind april. Heerlijk in het natuurwater, de buitenlucht, zonnetje daarna, puur genieten. Deze week zelfs een paar keer zonder wetsuit gezwommen vanwege de hoge temperaturen maar merk direct hoe veel meer drijfvermogen ik heb met mijn nieuwe Michael Phelps wetsuit


Fusion SLI

Waar ik normaal misschien heel gehecht/tevreden ben over bepaalde producten, trainingswijzen vind ik het nu ook de tijd nieuwe dingen te proberen en buiten mijn comfortzone te gaan, voor zover ik deze niet al een heel eind kwijt was ;-) Qua fietsen ben ik verschillende types aan het testen, en ervaar nieuwe mogelijkheden en gemakken. Zo ben ik al jaren verliefd op de SLI lijn van Fusion. De sneldrogende compressiestof zit super comfortabel en het design is mega strak. In de race draag ik het speedsuit, maar ook in trainingen gaat mijn voorkeur naar de SLI bibshort. Afwisseling is leuk, en met de nieuwe nightblue bibshort die deze zomer uit kwam m’n garderobe weer fijn uit kunnen breiden.

“Monkey see, monkey do” was zo’n buiten mijn comfortzone momentje. Ik ben een dagje met Fusion atlete Jennifer vd Voorden mee geweest tijdens een obstacle training. Zo tof! De hele dag klimmen, klauteren, en een week lang spieren, blaren en schuurplekken voelen was het meer dan waard, gauw nog eens!


Samen trainen
Nu er weer wat meer mag/kan op gebied van samen trainen, word ik heel blij van het contact met vrienden en andere atleten. De groepjes houd ik klein, maar heb de gezelligheid wel gemist. Ook in privé sferen probeer ik nu extra te genieten van de momenten met familie en vrienden. Me culinair uitleven in de keuken/grill, chillen aan een watertje, koffietje doen, zijn heel waardevol voor me, zeker nu.

Take care, stay healty, en hopelijk tot gauw!