• Showroom elke vrijdag geopend.
  • +31(0)70-7370250
  • Gratis bezorging vanaf €35.-

Javier Gómez Noya geeft tips voor goede voeding en hydratatie.

Javier Gómez Noya zet zijn voorbereiding op de ITU World Triathlon Series vanuit huis voort, net als iedereen. Omdat niet alle tests van de Tour worden uitgesteld en omdat misschien het wereldcircuit in Yokohama kan worden hervat, blijft de vijfvoudig wereldkampioen en Olympisch doorgaan met zijn voorbereiding.

 

Maar hoe doe je dat in dit Corona-tijdperk, waar de meeste trainingen binnen plaatsvinden? Javier besteedt speciale aandacht aan hydratatie om de zouten te herstellen die verloren gaan bij het binnenshuis trainen. Het nemen van isotone drank of Sub9 energiedrank van 226ERS is ideaal, afhankelijk van de uren die hij traint.  Daarnaast voegt hij wat gelletjes toe als de sessie erg intens is, of als je kracht combineert met een andere training waarbij je anaëroob kunt gaan en meer spierglucose kunt trekken.

 

Javier Gómez Noya heeft het geluk dat ze thuis een indoor trainer en een loopband hebben om te trainen. Deze twee combineert hij dan met een goede krachtsinspanning, in afwezigheid van een zwembad, om in de best mogelijke vorm te blijven. Daarnaast is het essentieel om ook goed op je voeding te letten, omdat, hoewel het niet zo lijkt, ook indoor eis je al professioneel athleet veel van jezelf. Juist ook omdat je mentaal minder gewend bent aan deze situatie en training vervelend en moeilijker te doorstaan ​​kan zijn.

 

Trainingsschema:
Javier traint 's ochtends op de fiets op de indoor trainer, waarbij hij lange aërobe sessies van maximaal drie uur combineert met wisseling in kracht en trapfrequentie en korte snelheidswisselingen. Denk aan 2 sets van 4 × 5'. 's Middags rent hij maximaal een uur op de loopband en probeert hij een aanhoudend een gemiddeld intens ritme te behouden waardoor hij een hoge pols heeft die dicht bij zijn VO2 Max drempel ligt.

 

Krachtoefeningen:

Tijdens de krachtsessies warm je 10 minuten op en werk je voornamelijk aan je core, armen en benen in verschillende oefeningen:

- Ga op je handen en knieën zitten. Strek je rechterarm en linkerbeen uit en wissel. Voer 3 sets van 10 herhalingen uit aan elke kant.

- Ga op je rug liggen. Strek je rechterarm en linkerbeen en wissel van kant. Doe 3 sets van 15 herhalingen aan elke kant.

- Ga op je rug liggen. Kijk omhoog, in een brugpositie met de heup omhoog, en wissel afwisselend de rechter- en linkerknieën.  20 keer met elk. Voer 3 reeksen uit.

- Doe push-ups vanaf de tafel of een bankje. Ondersteun jezelf met de handen met de handen op een tafel, en de benen gestrekt, buig en strek de ellebogen langs je lichaam voor het trainen van je triceps. Doe 4 sets van 10 herhalingen.

- Ga staan met 2 halters en lift je armen aan de zijkant. Voer 4 sets van 10 herhalingen uit.

- Ga staan met 2 halters en lift je armen met een hoek aan de voorkant, net als bij het hardlopen. Doe 4 sets van 30 herhalingen in totaal.

- Lig op je rug en ondersteun je linkerenkel op je rechterbeen. Leg je rechterhand achter je hoofd en tik met zijn rechterelleboog je linkerknie aan om de schuine buikspieren te trainen. Doe 15 herhalingen met elke kant en drie sets.

- Voer in plankpositie telkens 4 sets van 30 ”uit.

7 Producten


Seen 7 of the 7 products

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

vergelijk0

TriathlonWorld B.V. 9 / 10 - 8 Reviews @ TriathlonWorld
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »