Winkelwagen0
Geen producten gevonden...

Behind the Brand | Sailfish

door Maikel Peeman
31 Maart 2022

Jan Sibbersen heeft zijn ervaring van zwemmen op wereldniveau vertaald naar zijn merk: Sailfish. Sailfish staat bekend om zijn technologisch hoogstaande en wereldrecordwaardige zwempakken en wetsuits. Gemaakt om jou sneller te maken!

In 2007 werd het Duitse Sailfish opgericht door oud-professioneel zwemmer Jan Sibbersen. Jan heeft jarenlang op topniveau gezwommen in Amerika, waar hij aan de Harvard universiteit een economische opleiding volgde.

Na werkzaam te zijn geweest bij verschillende banken kwam hij terug in aanraking met de sport, dit keer triathlon. In het zwemonderdeel stelde hij zichzelf al snel het doel om wedtrijdrecords te zwemmen in Ironman evenementen. Dit lukte en in 2004 zwom hij naar een razendsnelle 42'17 tijdens de Ironman van Frankfurt.

De jaren die volgden waren gevuld met topprestaties. Tot 2007, het jaar dat hij Sailfish oprichtte. Sailfish werd al snel een wereldspeler, waardoor er weinig tijd overbleef om te sporten. In 2015 maakte Jan een comeback in de triathlon sport, omdat hij ontevreden was met het feit dat hij het zwemrecord in Kona niet had. Na 2 jaar training zwom hij als 43 jarige in 2017 naar een nieuw record: 46'29!

Dit doorzettingsvermogen en gretigheid typeert niet alleen Jan, maar ook Sailfish. Sailfish is altijd opzoek naar beter, sneller en duurzamer. De zwemkleding en wetsuits van het merk zijn technolische hoogstandjes en presteren steevast op wereldniveau. En ook de collectie zwemaccessoires zorgen ervoor dat jij het maximale uit je trainingen kan halen. 

,,Made to make you faster''

Nabij het Duitse Darmstadt in Pfungstadt worden de producten van Sailfish vakkundig ontworpen en ontwikkeld. De wetsuits van het merk hebben in de afgelopen jaren regelmatig de prijs ,,Neoprene Suit of the Year'' gewonnen die wordt gekozen door de lezers van het grootste triathlon tijdschrift van Europa.

Sailfish gebruikt speciale materialen die zorgen voor uitstekend drijfvermogen en enorme flexibiliteit. De V-vorm die bepaalde vlakken op het pak hebben draagt ook bij aan die flexibiliteit, doordat hij de verschillende fasen van de borstcrawl het pak de drager als het ware voortstuwt en de arm helpt stuwing te creëren bij de doorhaal. Naast de bobbelvormige panelen heeft het pak ook een waterafstotende coating, alles om zo min mogelijk wrijving te hebben in het water.

,,Our vision is for sailfish to continue to deliver the highest quality products on the market with the least possible impact on the natural environment where we practice the love of our sport''

Sailfish zet zich in om de oceanen schoon te houden en zo openwater zwemmen ook toegankelijk te houden. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij het merk, in elke stap van de logistieke keten zijn verbeteringen doorgevoerd en ze zijn altijd op zoek naar extra mogelijkheden om de producten zo duurzaam mogelijk te produceren en eveneens zo af te leveren bij de eindgebruiker.


Blik op de collectie

Het Sailfish Ignite wetsuit is uitermate geschikt voor je eerste triathlon. Het is een zweer betrouwbaar wetsuit met uitstekend drijfvermogen. De Ignite staat al jaren voor flexibele toepassingsmogelijkheden voor open water zwemmen. Het wetsuit biedt je bewegingsvrijheid, comfort en veiligheid. 

Wil je je triathlon prestaties naar een hoger niveau tillen? Kies dan voor de Sailfish Attack 7. Dit allround wetsuit van Sailfish heeft fijnere details, extra flexibliteit en is uitermate fgeschik voor alle afstanden. Van de sprint afstand tot de long distance. Welk doel je ook hebt dit jaar, de Sailfish Attack 7 helpt je om je doelen te bereiken. 

Kies je voor de ultieme flexibiliteit en snelheid voor de lange(re) afstand? Dan past de Sailfish One bij jou! Ga voor het maximale resultaat met dit wetsuit. Ultiem drijfvermogen, bewegingsvrijheid en flexibiliteit. Het wetsuit heeft gecoördineerde neopreendiktes voor maximaal effect.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »