Winkelwagen0
Geen producten gevonden...

Een gaaf raceweekend voor Youri Zoon

door Youri Zoon
1 Oktober 2021

Wat een weekend! 2 jaar geleden begon het triathlon avontuur voor mij met een Triathlon in m'n hometown Brouwersdam. Zonder enige vorm van training gewoon mee gedaan en niet onaardig geëindigd. Dat smaakte naar meer! Nu 2 jaar later staan we er weer, met wederom een supermooi resultaat.

Na een tijdje geen races te hebben gehad, stond ik 3 weken geleden aan de start van Go Triathlon Herkingen. Een ¼ afstand en toch ook wel een beetje een thuiswedstrijd. Een mooie mogelijkheid om de vorm te testen. Resultaat: 2de met een redelijke fietstijd, maar een super goede 10km loop er achteraan. Uiteindelijk kwam ik 6 seconden tekort op Jacob Wijnstra die de wedstrijd won. Hier was dus nog een kleine verbetering mogelijk.

Dit moest op Brouwersdam beter, en zeker omdat de fietsafstand hier groter is, moet ik op dit onderdeel echt alles er uit halen, bedacht ik. Want met lopen zou er te weinig goed te maken zijn.

GO Triathlon Brouwersdam.
Zwemmen was slecht helaas. Ik wilde te graag en te hard met de kopgroep mee en blies mezelf te vroeg al op. Snel resetten en rustig uitzwemmen, goeie wissel en snel op de fiets.

Na de 2de drempel waren allebei mijn bidons weg! Gelukkig heeft er nu iemand 2 mooie 226ers bidons thuis nu, maar helaas voor mij 80km zonder te drinken. Ik kon een mooie snelheid blijven behouden tot het laaste rondje waar ik net een beetje teveel inzakte, maar al met al zeer tevreden over het fietsonderdeel. Ik lag op dit moment op een 7de plek.

Bij het lopen merkte ik al snel dat dit hem vandaag niet ging worden. Ik kon er geen snelheid in krijgen en kleine krampjes her en der waarschijnlijk door het vocht te kort. Dus ik moest een plekje inleveren en uit eindelijk moest ik een genoegen nemen met 8ste plek.

Uiteindelijk was er een supersterk veld met o.a. Milan Brons, Robert de Korte, Erik Simon Strijk en Steff Overmars. Eigelijk had van tevoren al tegen me zelf gezegt, tussen de 6de en 10de plek doen we het gewoon goed! Buiten dat ik dik te vreden met het resultaat was, was het ook een super wedstrijd! Van organisatie, tot deelnemers veld en het weer echt een top dag!

70.3 Ironman West-Friesland
Maar 1 wedstrijd is natuurlijk niet genoeg in een weekend haha! Dus we hadden op zondag ook nog een 70.3 Ironman in Hoorn staan! En niet alleen voor mezelf, maar vooral voor KIKA. Vanwege Covid vielen beide wedstrijden samen, dus ik moest maar een weekend door bikkelen, want we hadden een mooi bedrag van €2811,- opgehaald. Er moest dus een 70.3 IM gedaan worden!

Bij het zwemmen en fietsen was het doel om rustig aan te doen en dat ging prima. Lekker op duurtempo en een beetje genieten van de omgeving. Kijken wat er over was in de beentjes voor het lopen en dat ging uiteindelijk bijzonder goed. En ik kon mijn lichaamshouding mooi blijven houden en een redelijk steady tempo blijven lopen.

Na 15km wilde ik nog aanzetten, maar uiteindelijk heb ik besloten dit niet te doen en lekker dit tempo door te blijven lopen. Doordat ik met zwemmen en fiets rustig aan gedaan had zat een goede tijd er toch niet in. En wilde ook geen risico lopen op eventuele blessure.

Met een tempo van 4:15/KM kon ik een mooie eindtijd van 4 uur en 47minuten neer zetten voor IM 70,3 Hoorn en natuurlijk een mooi bedrag naar KIKA.

Nu is het weer terug in trainingsmodus. Next step: Rotterdam Marathon, waar ik probeer een Sub3 te gaan lopen.

Tot snel!

Youri Zoon

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »