Winkelwagen0
Geen producten gevonden...
Join our World | TriathlonWorld

Ontvang de laatste updates, nieuws en aanbiedingen via email.

Schrijf je nu in

Eerste Haagse Held is opgestaan: TriathlonWorld.nl sponsort mentaal begeleidingstraject van topsporter

door TriathlonWorld
10 November 2020

Grote raakvlakken tussen topsport bedrijven en ondernemen.

Want nu de meeste de (top)sportevenementen en toernooien geschrapt zijn, is het behouden van focus en motivatie voor hen een enorme uitdaging. Mentale training kan uitkomst bieden, maar wordt veelal niet vergoed. TriathlonWorld.nl zag de oproep en besloot direct: wij schaffen zo’n voucher aan. Topsporter Melle is de gelukkige

Ronald de Graaf, eigenaar van TriathlonWorld.nl, is met zijn bedrijf op Scheveningen aan de Hellingweg gevestigd boven het Topzeilcentrum en daardoor dagelijks omringd door topsporters. Met zijn winkel die zich specifiek richt op triatleten en duursporten is de sportwereld hem dan ook niet vreemd. Hij vertelt “Ik ben zelf altijd al geïnteresseerd geweest in mentale begeleiding. Als mens, als ondernemer en als sporter. Ik zie ook veel overeenkomsten tussen een topsporter en een bevlogen ondernemer. En terwijl coaching binnen de ondernemerswereld inmiddels vrij normaal is, merk ik dat dit binnen de sportwereld vaak nog een ondergeschoven kindje is.” Hij vervolgt: “Terwijl er zoveel kansen liggen om je, naast het sporttechnische, ook op dit vlak door te ontwikkelen. Ik vind het dan ook ontzettend mooi dat ik op deze directe manier een sporter kan ondersteunen. Iemand die net als ik met zijn passie bezig is en er daarom alles aan wil doen om op alle vlakken goed te kunnen presteren.”

Match met lacrosse speelster Melle
Melle van Dilgt is speelster in het Nederlands Team lacrosse, heeft een B-status van het NOC*NSF op zak en combineert een fulltime baan met een topsportcarrière. Melle ging zelf actief op zoek naar mentale begeleiding en kwam zo in contact met Tough Minds. Na de plezierige intake wilde ze met een traject starten. De kosten hiervan werden, vanwege die B-status, helaas niet vergoed. En dat bracht twijfel teweeg. Ze was dan ook heel blij toen ze hoorde van de ‘Haagse Helden’ actie. “Dit initiatief kwam voor mij precies op het juiste moment. Want naast alle aandacht die er binnen de sport is voor training op fysiek en technisch gebied is mentale training zwaar onderbelicht. Ik wil het beste uit mezelf halen en dat kan wat mij betreft alleen als je op alle vlakken goed kunt presteren. Mentale begeleiding vormt daar een heel belangrijk onderdeel van.” Ze is dan ook dolblij met het mentale begeleidingstraject dat TriathlonWorld haar nu aanbiedt

Op weg naar het hoogtepunt in haar topsportcarrière
Melle vervolgt: “Volgend jaar zomer vindt het WK plaats in Amerika. Dat moet het hoogtepunt gaan worden in mijn lacrosse carrière. Maar hoe houd ik tot die tijd de balans tussen sport en privé gezond, hoe blijf ik plezier houden in mijn topsport terwijl ik ook op andere vlakken de ballen hoog moet houden en hoe ga ik om met de onzekerheid van het wel of niet onderdeel mogen zijn van de definitieve selectie? Mentale begeleiding is hierin echt een must. Ik ben dan ook ontzettend dankbaar dat deze kans mij geboden wordt en kijk enorm uit naar het traject! Ik weet zeker dat dit mij gaat helpen om binnen en buiten het veld de beste versie van mezelf neer te kunnen zetten.”

Ook een Haagse Held?
De oproep aan de (Haagse) bedrijven geldt uiteraard nog steeds. Jorrit van Tough Minds “Dit is slechts het begin. We hopen komende periode nog veel meer sporters en bedrijven succesvol aan elkaar te kunnen koppelen”.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »