Added to cart!

Give customers more details.

View my cart (0)
  • Ontvang 10,- korting op je 1e bestelling | CODE: FINDYOURBEST | Bij besteding vanaf €100,- (exclusief sale, fietsen en elektronica)
Behind the Brand | Compressport

Behind the Brand | Compressport

, door Chloë Brazil, 3 min lezen


Wie zit er achter het merk? Wat is de visie van Compressport en wat kan je dit seizoen verwachten van Compressport?

In 48 uur 380 paar calf sleeves verkopen op een standje bij de Ironman in Nice. Sylvain Laur, oprichter van Compressport, kreeg dit meer dan 10 jaar geleden voor elkaar en sindsdien is het merk uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen met meer dan 6000 partners!

In ons nieuwe blog geven wij jou graag een kijkje in de wereld van Compressport: Wie zit er achter het merk? Wat is de visie van Compressport en wat kan je dit seizoen verwachten van Compressport?

Wie zit er achter de naam Compressport?
Sylvain Laur, ex-triathleet en trailrunner, richtte in 2008 Compressport op in Zwitserland. Daarvoor had hij een laboratorium voor cosmetica en voedingssupplemten. Ook verkocht hij compressiesokken voor vrouwen aan apotheken. Ondanks de geweldige kwaliteit en de fijne zachte stof sloeg het product niet aan.

Pas wanneer Laur atlete Paula Radcliffe in hoge compressiesokken zag rennen, klikte het. De producten die op dat moment verkrijgbaar waren voor atleten waren niet erg praktisch: de materialen waren niet geschikt voor lange afstand sport. Het voetgedeelte van de sok maakte de voeten te warm, wat ervoor zorgde dat je het voetgedeelte moest afsnijden en zo is de originele Compressport calf sleeve ontstaan.

Wat moet je écht weten over Compressport?
De naam ‘Compressport’ zegt al een hoop over de producten die het merk ontwikkelt:een reeks sportkleding voor amateur- en professionele atleten, die gebaseerd is op het principe van bloedsomloop en spiercompressie, voor een betere warming-up én herstel. Het zorgt ervoor dat de prestaties van de atleten op deze manier worden verbeterd voor, tijdens én na het sporten. Daarnaast verminderen compressie producten van Compressport spierpijn en vermoeidheid.

Laur heeft er expres voor gekozen zijn producten te laten ontwikkelen in Europa in plaats van Azië: “Veel concurrenten laten hun producten in Azië produceren, maar wij kiezen er bewust voor om onze producten in Europa te laten producten. Productie in Europa is duurzamer, je weet de omstandigheden waarin de producten zijn gemaakt en het is de beste kwaliteit”.

Wat is de visie van Compressport?
Net als ieder groot bedrijf, heeft ook Compressport een belangrijke visie voor ogen: ‘to go further’. Deze visie is niet alleen in de producten terug te zien, maar ook op de website, in de lookbooks en social media kanalen.

De belangrijkste waarde die het bedrijf heeft, luidt als volgt: ‘Altijd net dat stapje extra zetten’. Volgens Laur kan je veel verder gaan dan je denkt. Continu kijken naar de behoeften en doelen van atleten, hoe zij een product willen en kunnen gebruiken, dat is de focus van Compressport. Zij willen de producten maken die de atleten helpt om net dat extra stapje te kunnen nemen en grenzen te verleggen.

“Of je nu een pro-atleet bent of gewoon een normale sporter die als een gek traint om zijn of haar persoonlijke doel te bereiken... We houden van mensen die grenzen verleggen. Dat inspireert ons.”, vertelt Laur.

Wat kan je dit seizoen verwachten van Compressport?
Aangezien de lente zich langzaam aandient en de zon weer begint te schijnen, heeft Compressport een aantal nieuwe producten ontwikkeld die hier perfect voor zijn in nieuwe toffe kleuren. Wat je doelen en ambities ook zijn, waar je ook bent, welke sport je ook doet. Ontdek nu de nieuwe voorjaarscollectie:

Racing SS shirt: Een hoogwaardig, ultralicht microvezel hardloopshirt voor maximale ventilatie tijdens intensieve inspanningen in warme omstandigheden.

Pro Racing Socks: Een extreme stabiele trailrunning sok voor optimale ondersteuning en bescherming op oneffen terrein en paden. De sokken reguleren de lichaamstemperatuur en houden de voeten koel.

R2v2 Compressie Tubes: Een iconische, hoogwaardige compressiekous om spiertrillingen te verminderen en de prestaties te verbeteren, ongeacht op welk terrein je loopt. Met de nieuwe R2V2 zijn je enkel en achillespees nog beter beschermd!

En vergeet ook alle nieuwe toffe accessoires niet. Zoals de headbands, visors en caps. Bekijk de complete collectie hier.

 

[SPLIT]

blog-products-compressport-2021

Tags

Meer blog posts

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak een account aan en geniet van vele voordelen.

Behind the Brand | Compressport