Winkelwagen0
Geen producten gevonden...

Raceverslag Ironman 70.3 Oman

door Nicky van Es
29 Maart 2022

Anything is possible is de slogan van Ironman. En dat blijkt wel weer. Zo deed TriathlonWorld teamlid Nicky van Es onlangs mee aan de 70.3 in Oman. Hoe was het om daar aan de start te staan? Nicky van Es vertelt.

Overall was deze Ironman zeer goed georganiseerd en had het een geweldige omgeving om in te racen. Prachtig gewoon! Ook heb ik nog nooit zulke behulpzame vrijwilligers meegemaakt. Zo stond er bijvoorbeeld tijdens het inchecken van de fiets een vrijwilliger naast me of ik nog vragen had. Een mooie ervaring. 
 
Het zwemonderdeel was bijzonder. Zo kon je wandelen tot de eerste boei. Dit lijkt leuker dan het is, want lopen in water is een stuk vermoeiender dan zwemmen kan ik je vertellen. Ook had het de dagen ervoor flink geregend. Het water was daardoor erg groen en het stonk echt naar vis. Maar goed; niet zeiken en doorzwemmen naar de wissel.

Wisselen op een zandveldje met natte voeten is echt top. NOT! Ik wilde sokken aan doen met fietsen omdat ik bang was tussen de schoenen door te verbranden, maar ondertussen had ik zoveel zand aan mijn voeten dat ik dat maar niet gedaan heb. Op de fiets was het veel minder zwaar dan vooraf aangegeven, dus daar heb ik heel behouden gereden. En vooral ook genoten van de prachtige omgeving. Super mooi ook om te zien dat overal politie staat en er complete wegen afgesloten waren voor ons. Heel gaaf!
 


Wisselzone.
Toen ik terugkwam bij de wissel zag ik dat er nog vele fietsen weg waren. Een goed teken dus dat ik goed in de race zat. Op dat moment heb ik mezelf er vooral op geattendeerd dat ik niet te hard moest starten en mijn raceplan moest volgen.
Het plan was om rond de 2 uur te lopen op de halve. Deze was ingedeeld in 3 rondes van 7km, wat ik mentaal erg prettig vond. Het lopen was geweldig tussen het bekende operahuis door in Muscat en erna een stuk langs de kust. Zoiets doe je niet iedere dag. De 1e loopronde deed ik met 5:15 gemiddeld. Uiteindelijk kwam ik samen te lopen met een Italiaan die steady 5:30 bleef lopen. Daar heb ik tot km 18 mee gelopen en uiteindelijk bij 18km versneld. uiteindelijk finishte ik met 5:38 gemiddeld en had ik mijn doel van onder de 2uur behaald. Erg tevreden en gaaf om in zo'n mooie omgeving te racen.
 
Op naar een mooi seizoen!

Groetjes,
Nicky
 
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »