• +31(0)70-7370250

FUSION BeNeLux - 28 / May / 2019

Thuiswinst FUSIONTEAM atleet Marco Akershoek | Triathlon Brouwersdam '90

Thuiswinst FUSIONTEAM atleet Marco Akershoek | Triathlon Brouwersdam '90
STORIES

marco-akershoek-brouwersdam-winner-

Nog steeds heb krijg ik een smile op mijn gezicht wanneer ik aan mijn overwinning van afgelopen zaterdag denk. Zo mooi en bijzonder om een thuiswedstrijd te racen en die vervolgens ook nog eens te kunnen winnen!

Een korte terugblik op een hele mooie dag!

Vooraf was het raceplan duidelijk. Namelijk zo hard mogelijk zwemmen om afstand te creëren op de ´lange afstands toppers´ en vervolgens met het fietsen een zo comfortabel mogelijk tempo op te zoeken. Comfortabel in die zin dat wanneer de andere mannen mij voorbij zouden komen, ik nog wat over had om aan te pikken. Vervolgens was het zaak om aan te haken en indien mogelijk niks te verliezen qua tijd om het vervolgens op het lopen af te kunnen maken. Plan klaar, race tijd.

triathlon-brouwersdam-marco-akershoek-

Het zwemmen ging voortvarend en voelde lekker aan en achteraf bleek dat ik ook een flinke voorsprong had. Tijdens de wedstrijd was ik mij hier niet van bewust dus gewoon het strijdplan volgen. Tijdens het fietsen verbaasde ik mij erover waar de concurrentie bleef en pas na 55km kwam Adam Lambrecht (Belgische KTT teamgenoot) voorbij. Van hem wist ik dat hij mij zou ondersteunen en dat hij niet zou gaan lopen, kortom perfect.

Marco Akershoek-Brouwersdam-Triathlon-

Ik kon even gebruik maken van hem als richtpunt wat ondanks de 12-15m afstand die je houd, toch lekker is. Na 70km kwam er een windvlaag voorbij, Steff Overmars, hij kwam voorbij met de insteek om mij er even lekker af te knallen. Dit lukte hem ook aangezien ik wachtte op Adam om met Steff mee te gaan maar Adam deed het teken dat ik over hem heen moest komen. Toen ik dit deed was er al een gat van bijna 100m waardoor de lichte zuiging die je zou hebben al weg was.

Kortom het werd een zware laatste 10km waar ik alles uit de kast heb getrokken om het verschil met Steff zo klein mogelijk te houden. Uiteindelijk was dit 22sec en overbrugbaar op de afsluitende 10km lopen.
Na een snelle wissel heb ik direct mijn eigen tempo gepakt en na een goede 2km had ik Steff te pakken en liep ik op kop.

Deze koppositie heb ik niet meer afgestaan en zo kon ik de laatste 2km op en top genieten van het feit dat ik ‘mijn’ wedstrijd kon gaan winnen. Alle bekende langs de kant en op het loopparcours nog even begroet, bedankt en gehifived, zo verschrikkelijk mooi.

De finish overkomen voelde geweldig en zeker om vlak voor de finish nog even stil te staan bij alle bekenden en ook familie om vervolgens Ruud nog een high five te geven en wandelend de finish over te gaan, kippenvel!!

marco-akershoek-winner-brouwersdam-triathlon-

marco-akershoek-triathlon-brouwersdam

Na de finish kwam ik de ene na de andere bekende tegen en kwam ook de ene na de andere atleet over de finish. Wat een mooi evenement en super gaaf om te zien. Laat dit een begin zijn van een mooi evenement in de toekomst.

Alle vrijwilligers bedankt en tot volgend jaar!!

marco-akershoek-winner-brouwersdam-Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

 • Goede voornemens? Probeer plant-based!
  02 / Jan / 2020

  FUSION BeNeLux - 28 / May / 2019

  Goede voornemens? Probeer plant-based!

 • Wat zijn 226ERS Vegan Sport Gummies eigenlijk?
  02 / Dec / 2019

  FUSION BeNeLux - 28 / May / 2019

  Wat zijn 226ERS Vegan Sport Gummies eigenlijk?

 • Wanneer gebruik je welke FUSION Tight?
  19 / Nov / 2019

  FUSION BeNeLux - 28 / May / 2019

  Wanneer gebruik je welke FUSION Tight?

 • Het belang van goede krachttraining?
  11 / Nov / 2019

  FUSION BeNeLux - 28 / May / 2019

  Het belang van goede krachttraining?

 • Ken jij de bijzondere eigenschappen van merinowol?
  07 / Nov / 2019

  FUSION BeNeLux - 28 / May / 2019

  Ken jij de bijzondere eigenschappen van merinowol?

 • 90% ICON Something to be proud of ... and still missing that 10% to be totally honest with you....
  08 / Oct / 2019

  FUSION BeNeLux - 28 / May / 2019

  90% ICON Something to be proud of ... and still missing that 10% to be totally honest with you....

 • Kou, regen & wind | Wat trek jij aan? Marco Akershoek geeft kledingtips!
  03 / Oct / 2019

  FUSION BeNeLux - 28 / May / 2019

  Kou, regen & wind | Wat trek jij aan? Marco Akershoek geeft kledingtips!

 • De Almeerse FUSIONTEAM atlete Yvette van Wegen wereldkampioen duathlon Powerman in Zwitserland!
  19 / Sep / 2019

  FUSION BeNeLux - 28 / May / 2019

  De Almeerse FUSIONTEAM atlete Yvette van Wegen wereldkampioen duathlon Powerman in Zwitserland!

 • Een nieuw avontuur voor Peter Verhelst bij FUSION BENELUX
  03 / Sep / 2019

  FUSION BeNeLux - 28 / May / 2019

  Een nieuw avontuur voor Peter Verhelst bij FUSION BENELUX

 • Een halve triatlon in Vichy voor kinderen met kanker!
  29 / Aug / 2019

  FUSION BeNeLux - 28 / May / 2019

  Een halve triatlon in Vichy voor kinderen met kanker!

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
TriathlonWorld B.V. 9 / 10 - 8 Reviews @ TriathlonWorld
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »