Winkelwagen0
Geen producten gevonden...

TriathlonWorld Team Story | Anne Zijderveld

door Ronald
29 Juli 2022

Mijn doel ligt nog ver in de toekomst. Ik wil nog een keer terug naar Kona, daar waar ik in 2018 zonder enig doel voor had gekwalificeerd. 

Een triatlon seizoen is al enkele maanden bezig, maar voor mij begint nu pas de trainingen. Door meerdere voet/enkel operaties kan ik sinds twee maanden de belasting weer verhogen. Daar waar anderen al een aantal maanden duurtrainingen erop hebben zitten, lag ik met m’n voeten omhoog en geduldig mijn balans -en stabiliteitsoefeningen te doen. 

Omdat het herstel sneller verloopt dan gedacht, begint het triatlonseizoen voor mij in augustus. 

Al hebben de afgelopen weken niet stil gezeten, wedstrijden heb ik nodig om het beste uit mezelf te halen. Zo ben ik dit seizoen gestart in de ere -en eerste divisie en heb ik al enkele sprint wedstrijden gedaan. En zelfs in mijn mijn vakantie wil ik nog wel eens een wedstrijd in het buitenland mee pakken, gewoon, omdat het kan. 

De ervaring en beleving was in een woord GEWELDIG. De race zelf was een memorabele ervaring, een rollercoaster van emoties kwamen voorbij, maar vooral trots. Trots dit ik dit heb mogen meemaken.

Nog een keer terug, om mijn race opnieuw te beleven en mezelf te verbeteren. Want ik weet dat er nog veel meer in zit dan wat ik tot nu toe heb laten zien. Nu het nog kan, en ik nog volop kan genieten van deze geweldige sport.  

Voor dit jaar is het vooral mijn snelheid weer terug te krijgen en langzaam in het seizoen de belastbaarheid te vergroten. Ik heb mijn zinnen gezet op IRONMAN Barcelona 70.3 en misschien wel een kwalificatie voor WK in Lathi 2023. Misschien voor nu te hoog gegrepen, maar je moet altijd die stip op de horizon hebben!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »