Added to cart!

Give customers more details.

View my cart (0)

Ontvang € 10 korting op je 1e bestelling | CODE: FINDYOURBEST | Bij besteding vanaf €75,-

Schermafbeelding 2022-10-25 om 07.23.54

Wat is het belang van een goed herstel na het sporten ?

, door Ronald de Graaf, 3 min lezen


Om voordeel te halen uit een intensieve training heeft het lichaam tijd nodig om te herstellen.Een goed herstel is belangrijk om fris aan de start te staan voor je volgende training en verlaagt ook de kans op blessures.

Om voordeel te halen uit een intensieve training heeft het lichaam tijd nodig om te herstellen.Een goed herstel is belangrijk om fris aan de start te staan voor je volgende training en verlaagt ook de kans op blessures.

Als sporter heb je 1 doel ! Fitter en sterker worden zodat het lichaam meer weerstand krijgt en het prestatieniveau stijgt.

“Het is tijdens de herstelperiodes dat het lichaam meer weerstand opbouwt”.

Tijdens een training wordt het lichaam blootgelegd aan een vorm van stress.

• Het lichaam zal zich tijdens de inspanning aanpassen aan deze stress. Echter dient het lichaam voldoende rust te krijgen om deze aanpassing te verwerken zodat het bij een volgende training het belastingsniveau beter aankan.
• Bij iemand die veel korte sprints doet bij bv. hardlopen, zullen minuscule haarscheurtje optreden in het spierweefsel. Het lichaam zal deze “schade” niet alleen herstellen, maar zal het extra weefsel toevoegen zodat het de volgende keer beter kan weerstaan tegen de opgewekte stress.
• Als er helemaal niet of een te korte periode van rust toegepast wordt om deze spierschade te herstellen én om het lichaam aan te passen aan de intensiteit dan kan het het schadeherstel NIET bijhouden en ontstaat er uiteindelijk een letsel, veelal in de vorm van verrekkingen of spierscheuren.

TIP: FAST RECOVERY SPIERGEL

De natuurlijke ingrediënten in de REVVI FAST RECOVERY MUSCLE GEL zijn volledig gericht op het herstellen van kleine beschadigingen in het spierweefsel die opgelopen zijn door (zware) inspanningen.

REVVI Revvi | Fast Recovery | Muscle Gel | 250ml.

De REVVI FAST RECOVERY MUSCLE GELS zijn vrij van chemicaliën en hebben een unieke samenstelling van natuurlijke ingrediënten. De spierherstellende en rustgevende eigenschappen hebben als hoofddoel het getroffen gebied op het lichaam maximaal en optimaal te herstellen of te beschermen.

Het gebruik van deze spiergel wordt sterk aanbevolen om maximaal te herstellen NA een inspanning en om de herstelperiodes tussen activiteiten te verkorten.

Spierherstel na het sporten is dus van groot belang.

Gelukkig zijn er meer manieren om spierherstel te bevorderen…

 1. Sluit je training goed af
  Is een cooling down al een vast onderdeel van je training? We raden het wel aan, want hiermee kun je het spierherstel versnellen. Door de intensiteit aan het einde van de sportsessie af te bouwen, vermindert het melkzuur in je spieren. Zo kunnen de spieren sneller herstellen na het sporten. 
 2. Genoeg drinken
  Tijdens het sporten verlies je veel vocht, dus het is belangrijk om dit weer aan te vullen. Wanneer je genoeg vocht in je lichaam hebt, worden afvalstoffen sneller afgevoerd. Dit is voordelig voor het spierherstel. Op deze manier zorgt genoeg drinken ervoor dat je sneller herstelt na het sporten.
 3. Voeding
  Ook voeding speelt een rol in het versnellen van het spierherstel. Zo zijn eiwitten een goed ingrediënt om spierherstel te bevorderen. Het tijdstip waarop je eet heeft ook effect op het spierherstel na het sporten. Kort na een training neemt het lichaam voedingsstoffen efficiënt op. Ideaal voor snel spierherstel.
 4. Voldoende slaap
  Spierherstel bevorderen kan ook door op tijd naar bed te gaan. Slaap is belangrijk voor het hele lichaam, ook voor het spierherstel!
 5. Een massage
  Een massage is een goed middel om het spierherstel te versnellen. De doorbloeding in de spieren wordt verbeterd, waardoor afvalstoffen sneller afgevoerd kunnen worden. Op deze manier draagt een massage bij aan snel spierherstel. Kies bijv. voor de Revvi Massageolie.

Bekijk hier alle Revvi producten en bestel met 15% KORTING

Kortingscode : revvideal

Succes met trainen en zorg dus goed voor een goed herstel!

Revvi DEAL

Tags

Meer blog posts

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak een account aan en geniet van vele voordelen.