Winkelwagen0
Geen producten gevonden...
Blijf op de hoogte!

Ontvang de laatste updates, nieuws en aanbiedingen via email.

Abonneer

Week 1 | 500KM Challenge met Gerrit en Jeanette Verbeek

door TriathlonWorld.nl
7 Januari 2021

De eerste week van het nieuwe jaar zit er weer op en hiermee ook onze eerste week van de 500 km Challenge.

Gerrit zijn schema was net iets anders geworden. I.v.m. zijn werktijden loopt hij vanaf dag 1 al langere afstanden. Zo zal hij elke dag minimaal 10 km of meer lopen om zo aan de 500 kilometer te komen .

Op 1 januari stond er een 21.5 km  op zijn schema, voor de gezelligheid ben ik met hem meegefietst . Bij 21.5 km waren we nog net niet thuis en besloten we dat ik ook direct mijn hele kilometer zou lopen en hij naar huis zou fietsen. Hardlopen in je fietskleding kan best, gelukkig had ik geen fietsschoenen aan :)

TriathlonWorld TEAM Verbeekjes

De eerste dagen met 1,2 kilometer was echt heel raar. Je bent nog niet eens warm en dan moet je al weer stoppen. Dit zijn we niet gewend dus het was echt even schakelen. Ben ik echt klaar ? Moet ik nog niet iets anders doen vandaag ?

In overleg met onze coach TriaPeak heb ik op zondag 23km gelopen i.p.v. 3 km. Zo heb ik in de laatste weken als het echt zwaar gaat worden (elke dag 20+) een joker die ik in kan zetten als het echt nodig is om een keer een korte loop te doen.

We hadden de hoop dat we op deze manier allebei blessure vrij zouden blijven en de Challenge samen konden volbrengen. Zoals je misschien al een beetje kan opmaken uit de laatste zin is dit jammer genoeg niet gelukt . Gisteravond is Gerrit bij de fysio geweest vanwege klachten in zijn voet. Helaas had hij slecht nieuws voor hem en per direct moet stoppen met hardlopen en rust houden en volgende week verder onderzoek . Dit is natuurlijk wel even een domper maar gezondheid gaat voor .

Dit betekend natuurlijk niet dat ik ook ga stoppen, ik ga nog steeds voor de 500 km .

Als ik terug kijk op de eerste week was het wel heel anders dan een normale trainingsweek. Ik ben benieuwd hoe het volgende week gaat, dan mag ik in de dubbele cijfers gaan lopen .

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »