GO Triathlon Brouwersdam

Eind 2016 ontstond het idee om op Goeree-Overflakkee, na een lange periode van afwezigheid, weer een triathlon te organiseren.Als locatie werd de haven van Herkingen gekozen. Na een succesvolle eerste editie in 2017, is dit een blijvertje geworden op de triathlon kalender.

Nadat in 2017 de eerste editie van de GO Triathlon Herkingen hadden georganiseerd, ontstond het idee om naast deze recreatieve, laagdrempelige, triathlon een grotere (inter)nationale wedstrijd te organiseren. Triathlon is booming, dus wij vonden dat dit niet op de kalender kon missen.

Na anderhalf jaar van voorbereidingen, vergunningen aanvragen en afstemmen met diverse instanties vond in mei 2019 de eerste editie van de GO Triathlon Brouwersdam plaats. Ruim 1200 deelnemers uit binnen- en buitenland stonden aan de start.

Vanaf die tijd is TriathlonWorld partner van GO Triathlon Brouwersdam en Triathlon Herkingen. Zo werd bijvoorbeeld het eerste TriathlonWorld clubkampioenschap op de Brouwersdam georganiseerd. Een mooie samenwerking!

Ook in de komende editie(s) zal dit partnership verder doorgezet en uitgebreid worden. Kijk voor meer informatie op de website van GO Triathlon.