21 producten

Hardloopschoenen voor Heren

De juiste heren hardloopschoenen kopen

Hardloopschoenen komen in veel varianten. Triathlonworld heeft voor elke situatie de juiste schoen! Om pijntjes en blessures te voorkomen is het is belangrijk dat schoenen goed zitten, dit begint bij de vraag waar de schoen voor gebruikt gaat worden. 

Het verschil in schoenen zit tegenwoordig vooral in de demping. De demping bepaalt grotendeels waarvoor de schoenen gebruikt kunnen worden.

Wedstrijdschoenen combineren de demping die zorgt voor de vering met een kunststof plaat die de voet altijd in dezelfde positie houdt tijdens de landing en afzet. Dit zorgt ervoor dat de spieren minder hoeven op te vangen en zodoende minder vermoeid raken over tijd.

Trainingsschoenen hebben geen kunststof plaat, omdat dit voor extra belasting op de pezen kan zorgen. Deze schoenen hebben dus extra focus op de demping om de belasting van het hardlopen beter op te vangen en te verdelen. Dit zorgt voor een soepele loop en afwikkeling, waardoor elke meter net een beetje makkelijker voelt dan voorheen.

Laat je goed inlichten over welk paar schoenen het beste bij jouw loopprofiel past. Lees de omschrijving of neem contact op met onze product specialist via de klantenservice.