7 producten

Triathlonschoenen Heren

Heren Triathlonschoenen voor triathleten

Triathlonschoenen kennen we in twee varianten; hardloopschoenen en fietsschoenen. Ze hebben een gezamenlijk doel en dat is om de atlete zo snel mogelijk te laten wisselen en om haar vervolgens in comfort hard te laten bewegen.

Fietsschoenen voor triathletes

Triatleten hebben specifieke eisen aan de juiste fietsschoen voor race gebruik. De schoenen zijn idealiter erg stijf, zijn eenvoudig aan te trekken door een simpele, of totaal gebrek aan, sluitingen van klittenband of BOA mechanisme. Om de schoen perfect te krijgen zit er een langer lipje aan de achterzijde waarin vastgehouden kan worden of waar een elastiekje doorheen gehaald kan worden waarmee de schoenen gestabiliseerd op de fiets gemonteerd blijven tijdens de wissel van zwemmen naar fietsen.

Een specifiek eisenpakket die de gewone wielrenner niet in de weg zit! Triathlonschoenen kunnen ook door wielrenners goed gebruikt worden. De schoenen zijn stijf, maar wel comfortabel. Gemaakt om die lange triathlon afstanden af te werken!

Hardloopschoenen voor triathleten

Hardloopschoenen komen in veel varianten. Triathlonworld heeft voor elke situatie de juiste schoen! Om pijntjes en blessures te voorkomen is het is belangrijk dat schoenen goed zitten, dit begint bij de vraag waar de schoen voor gebruikt gaat worden. 

Het verschil in schoenen zit tegenwoordig vooral in de demping en pasvorm. De demping bepaalt grotendeels waarvoor de schoenen gebruikt kunnen worden. De pasvorm geeft vooral verschil tussen mannen schoenen en vrouwen schoenen, zo zijn vrouwen schoenen smaller dan mannen schoenen.

Laat je goed inlichten over welk paar schoenen het beste bij jouw loopprofiel past. Lees de omschrijving of neem contact op met onze product specialist via de klantenservice.