Ruilen en Retourneren

Bij TriathlonWorld.nl vinden wij het belangrijk dat het bestel- en retourproces zo gemakkelijk mogelijk verloopt. Daarom hoef je van ons je retour niet aan te melden. Bij je bestelling sturen wij een retourformulier mee met een retourstrook. Plak de strook op de doos van je retourzending en stuur het met het ingevulde formulier naar ons terug.

Wat is de retourtermijn?
Bij ons heb je 14 dagen retourrecht voor artikelen die ongebruikt en intact zijn. De retouraanvraag dient binnen 14 kalenderdagen na aflevering in ons bezit te zijn, in de originele productverpakking.

Wil je het product ruilen?
Als  je  het product wilt ruilen, dan betalen wij de retourkosten voor je.  Let wel op: gratis ruilen kan alleen voor een andere maat of kleur van hetzelfde product.  Laat ons via het retourformulier weten welke maat of kleur je graag wilt ontvangen.

Wil je het product terugsturen en het bedrag laten crediteren?
Dat kan heel gemakkelijk en snel. We proberen ervoor te zorgen dat het bedrag zo snel mogelijk weer op je rekening staat. Dit gebeurt uiterlijk 5 werkdagen na ontvangst van de retour. Let wel op: bij een retourzending zijn de retourkosten voor eigen rekening. De retourkosten zijn € 3,95 en dit zullen wij in mindering brengen van het bedrag dat wij crediteren.

Hoe kan ik bestellingen vanuit België retour sturen?
Bestellingen uit België dienen zelf verstuurd te worden. Dit kan niet via  het antwoordnummer.   

Met onderstaand antwoordnummer kan je het retourpakket makkelijk inleveren bij een PostNL locatie. Plak het goed zichtbaar op de buitenkant van je pakket 

TriathlonWorld.nl  
Antwoordnummer 55046 
3505 VB Utrecht 
Nederland 

Voor garantie & klachten verwijzen we je door naar Garantie & Klachten.

--------------------------------------------------------------------------------

Herroepingsrecht
Onderstaand informeren wij je graag over het wettelijke herroepingsrecht. Je kan hier te allen tijde gebruik van maken, maar wij prefereren het uiteraard als je gebruik maakt van onze normale, kostenvrije retourprocedure welke eenvoudig online in te vullen is via jouw account!

In Nederland geldt het wettelijke herroepingsrecht. Dit betekent dat je het recht hebt om binnen een termijn van 14 dagen na ontvangst van het product zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. Om de overeenkomst te herroepen moet je ons via ondubbelzinnige verklaring laten weten dat je dit wenst te doen. Hiervoor kan je bijvoorbeeld gebruik maken van het herroepingsformulier dat wij meesturen in de orderbevestiging. Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om de mededeling betreffende de uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken. Je dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop je besluit de overeenkomst te herroepen aan ons heeft medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. Je bent op tijd als je de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken. De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor jouw rekening.

Gevolgen van de herroeping
Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van jouw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen na ontbinding. Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.