5 producten

Coen Stegeman

Lopen voor KIKA

In 2015 kwam het gekke idee om een keer een marathon te rennen. Los van af en toe wat sportiefs, was ik eigenlijk totaal niet bezig met sporten. New York was de marathon die dat jaar gelopen werd, ook viel de keuze op KiKa, want als we toch iets vets doen, waarom geen goed doel eraan koppelen!

Dit was ook het jaar waar ik voor het eerst in contact kwam met de mensen van Triathlonworld team, destijds FusionStore. In de wandelgangen hoorde ik als dat Fusion HET merk is voor duursport en met name triatlon. In 2017 en 2018 mocht ik ook deelnemen aan de divisie wedstijden met het FusionTeam.  Dit was 1 groot succes, helaas niet qua uitslagen maar wel op het gebied van lol hebben. Iets wat bij Triathlonworld hoog in het vaandel staat. De focus op prestaties, maar ook de betrokkenheid en gezelligheid past bij mij. Daarom ben ik met veel plezier ambassadeur van TriathlonWorld.nl en 226ERS geworden.


Na de New York marathon volgden Berlijn, Tokio, Londen, Chicago en Boston wat ervoor zorgde dat ik sinds 2019 de jongste Nederlandse man ben die de Six Majors heeft volbracht. Al deze marathons heb ik volbracht in het teken van KiKa met als gevolg dat ik ruim €70.000,- heb opgehaald voor dit goede doel. 

Door de jaren heen is de triatlon er ook langzaam ingeslopen en vooralsnog heb ik die alleen in Europa mogen doen. De halve (70.3) is toch echt mijn lievelingsafstand. De hele (140.6) heb ik in Maastricht en Roth mogen doen en voor nu vind ik deze afstand wel even best! 

Voor 2021 staat op de planning:  

  • 70.3 Nice, dit wordt een grote uitdaging gezien ik geen klimmer ben 
  • Marathon van New York, dit wordt heerlijk genieten en ergens rond de 4:00 finishen 
  • Marathon van Valencia, hier hoop ik te kunnen vlammen en mijn PR van 3:37 te verbreken