23 producten

Kiran Badloe

 

LIVING MY DREAM! MET EEN PASSIE VOOR WATER, WIND EN AVONTUUR LEEF IK MIJN DROOM.  ALS KIND DROOMDE IK ERVAN OM OOIT DE BESTE WINDSURFER TE WORDEN EN IN 2021 WERD IK OLYMPISCH KAMPIOEN!

Ook heb ik de laatste drie WK’s  RS:X gewonnen. Met hard werken, discipline, steun van familie, vrienden, lol en met een fantastisch team kunnen dromen uitkomen. Dankbaar voor het leven dat ik leid en ik kijk uit naar mijn volgende droom; racen op de IQFoil in Parijs 2024!


Ik ben altijd al een sportief kind geweest, een actief mannetje die graag buiten speelde en in beweging was. En dat is precies het leven wat ik vandaag leef. Hoe mooi is dat. Dat actieve buitenjochie van vroeger is er nog steeds. Nog steeds veel buitenspelen met leuk speelgoed. Van huis uit groeide ik op met een voetbalvader. En zoals dat gaat ging ik ook op voetbal. In Almere met allemaal kids op een kluitje achter de bal aan rennen. Ik geloof niet dat mijn talenten daar lagen, maar ik vond het heerlijk. Beetje buiten rondrennen met een bal. Mooi toch! Ik was altijd buiten te vinden. Hutten bouwen en avonturen beleven.


In de zomer dat ik 7 jaar werd verhuisde ik met m’n ouders en zusje naar Bonaire. Omdat ik daar alleen de ochtenden naar school ging had ik hele middagen de tijd om lekker buiten te zijn. Mijn vader begon op een voetbalveldje voetbaltraining te geven aan kinderen. Natuurlijk deed ik ook mee. En verder allerlei sporten gedaan daar. O ja, en natuurlijk weer hutten bouwen en avonturen beleven. Voor mij was Bonaire geweldig! Het laatste jaar op Bonaire ben ik gaan windsurfen. Vanaf het eerste moment op m’n 9e, dat ik op een plank stond was ik verkocht. M’n moeder haalde mij en m’n zusje op uit school, bakje warm eten op de achterbank van de auto en pas als m’n bakje leeg was mocht ik het water op. Tja en dan gaat het snel hoor, iedere middag op het water. M’n eerste wedstrijdje was de Regatta op Bonaire. Gijpen of overstag kon ik nog niet. Gewoon afstappen en je plank om de boei heen trekken en snel weer verder. Door naar de lokale helden te kijken heb ik echt veel geleerd. En al snel had ik een setje. Voor die plank heb ik heel wat uurtjes het strandje moeten harken om ook mee te betalen en m’n eerste zeiltje was een 2.7. Een zakdoekje was het, maar wat voelde ik me stoer!


Toen ik in 2004 weer naar Nederland verhuisde ben ik bij Almere Centraal terecht gekomen. Man wat was het koud om hier te surfen. Ik denk dat de hele voorraad douchemuntjes er wel door heen ging om weer warm te worden. Eenmaal gewend aan de kou ging het snel. Schatten van ouders heb ik, ze reden echt het hele land door voor me. Alle test events gingen we af. Zo kon ik met allerlei planken en zeilen varen.


Ik mocht naar de jeugd Olympische Spelen en op m’n 15e naar de ISAF. Niet veel later maakte ik de overstap naar de RSX en won ik m’n eerste wedstrijd bij de grote mannen. De Sophia Trofee in Palma. Als klein ventje heb ik altijd gedroomd om een keer de beste windsurfer van de wereld te worden. Maar ja, een droom zonder plan leidt nergens toe. Dus ben ik bij de deur gaan rammelen van Aaron en Dorian. Alleen met deze twee mannen kon mijn droom uitkomen. En deze is uitgekomen…..


Nu, de volgende mooie droom: naar de Spelen op de IQFoil in Parijs. Ook hier geldt weer een droom is niets zonder een plan! En de sportvoeding van 226ERS met hun motto #feedyourdreams past hierbij. Ik ben daarom enorm blij met de samenwerking met TriathlonWorld. Zij ondersteunen mijn doelen met de juiste sportvoeding, om optimaal resultaat te halen uit al mijn trainingen en te zorgen voor een goed herstel.


Stay fit!

Kiran