19 producten

Lilian de Geus


Op weg naar de Olympische Spelen

Ik ben Lilian de Geus, opgegroeid in Almere samen met mijn twee oudere broers en tweelingzus Ester. Een hecht gezin waarin sport altijd een belangrijke rol heeft gespeeld. Door mijn broers ben ik op mijn twaalfde gaan windsurfen. Op vakantie in Italië stond ik voor het eerst op de plank.

Wat niet veel mensen weten is dat ik zelfs nog even jeugdinternational bij de KNVB ben geweest en dus in het Oranjeshirt op het veld heb gestaan. Natuurlijk wel in de spits want ik wilde scoren. Uiteindelijk was de liefde voor het water echter groter en besloot ik vol voor de windsurfsport te gaan.

Voor mij is voeding een essentieel onderdeel van mijn topsport. Ik vraag dag in dag uit veel van mijn lichaam, ik beweeg liever dan dat ik stil zit. Een goede brandstof is essentieel om te kunnen presteren en herstellen. Door de sportvoeding van 226ERS vul ik mijn al gezonde voedingspatroon aan.

In 2021 staat voor mij alles in het teken van de Olympische Spelen in Tokyo. Dit worden mijn tweede spelen, in Rio de Janeiro eindigde ik als vierde op één punt van het podium. Ik ben erop gebrand om dit keer een ander resultaat mee naar huis te nemen.

 

Lilian de Geus

13-10-1991

Woonplaats: Den Haag, Scheveningen.
Sport: Windsurfen en windfoilen
Beroep: Olympisch Atleet – Fysiotherapeut

Palmares:

Wereldkampioen RS:X 2020, 2018
Europeeskampioen RS:X 2019

Olympische Spelen Rio 2016: 4e