23 producten

Maikel Peeman

 

Op naar mooie PR's zonder blessures!

Ik ben Maikel Peeman en woon op het mooie Goeree-Overflakkee waar buiten sporten langs de prachtige kust absoluut geen straf is!


Coronatijd bracht mijn passie voor hardlopen terug.
Een aantal jaren terug heb ik bij de nationale junioren top in het hardlopen gehoord. Helaas heb ik daarna langdurig last gehad van terugkerende blessures, om de tijd door te komen ben ik gaan fietsen en zwemmen en na een tijdje kon ik gelukkig ook weer wat erbij gaan hardlopen. Voor mij was de combinatie van de drie sporten ideaal omdat de pure hardloopbelasting zo vermeden kon worden. Daarnaast bleken het toch ook wel leuke sporten te zijn dat fietsen en zwemmen, zo leuk eigenlijk dat mijn focus echt op de triathlon kwam te liggen. Een pure hardloopcarrière was even helemaal van de baan. Maar toen de zwembaden dicht gingen door corona en ik meer ben gaan hardlopen ter compensatie kwam die originele liefde toch weer terug. Het wat langere tijd ‘’verdwenen’’ looptalent kwam weer boven drijven en daarmee mijn liefde voor de sport ook.

In 2021 heb ik op de atletiekbaan mijn PB’s op de 3.000, 5.000 en 10.000 weten te verbeteren naar respectievelijk 8’18, 14’05 en 29’01. Het ultieme resultaat was kwalificatie voor het Europees Kampioenschap U23 in Tallinn, Estland! Dit was de eerste keer dat ik Nederland mocht vertegenwoordigen en het smaakte zeker naar meer.

Helaas heb ik na dit kampioenschap een aantal maanden te kampen gehad met een achillespeesblessure. Toen deze hersteld was in September kwam het loopniveau snel weer terug tot dezelfde hoogte als voor de blessure. Mede doordat ik in de zomermaanden de fiets pakte om te werken aan het herstel. Dit is een super methode gebleken om toch te groeien in vorm, ondanks dat het hardlopen tijdelijk niet mogelijk was. Toen de trainingen eenmaal weer goed gingen, was het een kwestie van belastbaar worden en de specifieke hardlooptrainingen onder de knie krijgen.

Na een aantal maanden van training kwam er weer een mooi meetmoment in de vorm van een 10km wegwedstrijd in Valencia begin 2022. Bij deze wedstrijd wilde ik graag onder de 29’15 lopen met het idee dat een tijd sub 29 minuten ook mogelijk was. Tot 5km verliep het volgens plan, maar daarna ging het kaarsje langzaamaan uit. Met een eindtijd van 29’32 mag ik niet klagen, maar ook niet tevreden zijn. Dit was een persoonlijk record van ruim 2 minuten op de weg, maar de honger is nog lang niet gestild.

De komende maanden gaan we terug naar de basis en werken aan het loopvolume. Later wordt dit omgezet naar specifiek tempo werk en op die manier wil ik naar een tijd van 28’30 - 28’45 knallen in Juni tijdens het Nederlands Kampioenschap 10.000m op de atletiekbaan in Leiden.


Met de ondersteuning van TriathlonWorld en dit in combinatie met de voeding van 226ERS gaan we alle doelen behalen de komende periode!


Groetjes, Maikel