8 producten

Maikel Peeman

 

Op naar mooie PR's zonder blessures!

Ik ben Maikel Peeman en woon op het mooie Goeree-Overflakkee waar buiten sporten langs de prachtige kust absoluut geen straf is!


Coronatijd bracht mijn passie voor hardlopen terug.
Een aantal jaren terug heb ik bij de nationale junioren top in het hardlopen gehoord. Helaas heb ik daarna langdurig last gehad van terugkerende blessures, om de tijd door te komen ben ik gaan fietsen en zwemmen en na een tijdje kon ik gelukkig ook weer wat erbij gaan hardlopen. Voor mij was de combinatie van de drie sporten ideaal omdat de pure hardloopbelasting zo vermeden kon worden. Daarnaast bleken het toch ook wel leuke sporten te zijn dat fietsen en zwemmen, zo leuk eigenlijk dat mijn focus echt op de triathlon kwam te liggen. Een pure hardloopcarrière was even helemaal van de baan. Maar toen de zwembaden dicht gingen door corona en ik meer ben gaan hardlopen ter compensatie kwam die originele liefde toch weer terug. Het wat langere tijd ‘’verdwenen’’ looptalent kwam weer boven drijven en daarmee mijn liefde voor de sport ook.


De eerste helft van 2021 lag de focus voornamelijk op het hardlopen waarna ik een aantal mooie PR’s heb kunnen neerzetten, onder andere de 5.000m in 14’05 en de 10.000m in 29’01, met ultiem resultaat kwalificatie en deelname aan het Europees Kampioenschap onder 23 jaar in Tallinn, Estland op de 10.000m! Voor het eerst dat ik Nederland heb mogen vertegenwoordigen op een internationaal toernooi, dat smaakt naar meer! Het meer jaren doel blijft maximaal presteren op de halve en hele triathlon, maar voorlopig ga ik mij zeker verder kunnen vermaken op de (internationale) atletiekbaan.


Het fanatisme is helemaal terug en ik ben trots en verheugd dat TriathlonWorld in combinatie met 226ERS mij wil helpen bij het behalen van mooie nieuwe doelen de komend periode!


Groetjes, Maikel