10 producten

Milan Brons

 

Op naar Sub 8!

Ik ben geboren en woonachtig in triathlonstad Almere. Als jong ventje ging ik 20 jaar geleden elk jaar kijken bij de hele triathlon. Vroeg uit bed en op het fietsje naar het surfstrand in Almere-Haven, om mee te maken hoe al die deelnemers tegelijk het Gooimeer in gingen duiken. Het was onwijs mooi om te zien hoe al die deelnemers de hele dag aan het strijden waren om die finish te behalen en natuurlijk waren de winnaars helden voor mij. In die tijd is mijn droom om zelf mee te doen aan de hele triathlon in Almere en ben ik begonnen met de triathlonsport.

In 2021 was het eindelijk zo ver, mijn deelname aan de lange afstand in mijn eigen stad. Ik had al 2x eerder geprobeerd om een hele triathlon te doen. In 2020 werd de race in Almere afgelast wegens Corona. In mei 2021 startte ik op mijn eerste hele triathlon in Girona, Spanje. Het ging super goed, totdat ik na 160km fietsen in een afdaling frontaal crashte tegen een tegemoetkomende motorrijder. Overal wonden, ik kon niet verder, DNF. 


3 maal is scheepsrecht. 12 september 2021, het ITU WK Lange afstand in Almere. Daar stond ik dan eindelijk, zo veel jaren later. Het werd een dag om nooit te vergeten. Ik had mijn sterkste dag ooit en finishte mijn eerste hele triathlon in 8.00.49, gelijk de 3e snelste Nederlander ooit op de hele triathlon en 9e op het WK. 

Ondanks het succesvolle debuut, keek ik al snel naar de punten waar ik mij op wil gaan verbeteren. Naast het fysieke deel is hierbij het voedingsplan misschien wel net zo belangrijk. Om de stap te maken richting de absolute top op de lange afstand te maken ga ik vanaf 2022 intensief samenwerken met 226ERS om mijn voedingsplan voor tijdens de races te optimaliseren. 

Groet, Milan