Carsten Estl

Een knop omzetten en het gezonde leven weer oppakken. Carsten Estl besloot in 2017 dat het tijd was om een flink aantal kilo’s af te vallen en zo begon zijn avontuur. Door te gaan zwemmen, maar ook door te fietsen vond Carsten zijn passie voor sport terug!

Wedstrijdenzwemmen was voor Carsten de perfecte sport om uit te oefenen, maar hij wilde meer. In een gesprek met zijn broer kwam de Ironman ter sprake en zo zijn passie voor triathlon: zijn twee favoriete sporten kwamen er namelijk al in voor.

Als beginner had Carsten advies nodig en zo is hij terechtgekomen bij Fusion. Door mensen te spreken die ervaring hebben met de triathlonwereld raakte hij steeds enthousiaster en besloot hij dat het een bucketlist item werd die hij echt gedaan moest hebben.

Carsten vertelt: “Ik dacht ik doe zo’n triatlon eenmalig, maar het werd verslavend en ik kan dus echt niet meer stoppen. De combinatie van de drie sporten is geweldig!”

Ook over het TriathlonWorld Team is Carsten erg enthousiast. Sinds 2018 is hij lig van het team. "Onderling leer je elkaar goed kennen en kun je ervaringen uitwisselen, waardoor de passie voor de sport niet zomaar weer verdwijnt", aldus Carsten.

Op naar de volgende uitdaging
Vorig jaar heeft Carsten de 100x100 swim challenge gedaan en dit jaar is hij op zoek naar een nieuwe uitdaging in het sporten. In juli wil hij de mountainbike tocht gaan rijden in Drenthe en in de winter de Drenthe 200 Extreme Marathon. Zoals je leest houdt Carsten dus wel van een uitdaging.

Ook met producten is hij veel aan het testen: hij houdt van nieuwe spullen. Een nieuwe fietscomputer staat als volgende item op zijn lijstje. En natuurlijk lopen op nieuwe Hoka’s, net als onze collega Dennis!

Carsten sluit af met een belangrijke reminder voor beginnende triatleten: “Ervaringen van andere mensen zijn erg belangrijk. Je weet niet goed waar je aan toe bent en als lid van een team of vereniging krijg je een beter beeld van triathlon. En heb je direct trainingsmaatjes.”