12 producten

Daniëlle Ammerlaan

 

Met de juiste voeding op weg naar betere sportprestaties

Ik ben Daniëlle Ammerlaan: personal trainer, gewichtsconsulente én kapster. Als klein kind kon ik al niet stilzitten, en dat is ook nooit meer goed gekomen. Sporten werd al snel mijn uitlaatklep, mijn grootste hobby en mijn passie.  

Sporten en voeding zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het eten van de juiste voeding heeft invloed op jouw sportprestaties en herstel. De sportvoeding van 226ERS past bij mij, zowel qua smaken als qua merk. 226ERS ontsteunt mij inmiddels mijn doel om de marathon nog sneller te gaan lopen.

Ik heb fanatiek geschaatst, getennist, geturnd en gehockeyd, maar toen ik fulltime als kapster ging werken, kwam mijn liefde voor hardlopen pas echt tot uiting. Heerlijk buiten, in mijn eigen tijd, op m’n eigen tempo in beweging zijn. Hoewel de eerste rondjes waren ook voor mij zeker niet meteen leuk maar toch bleef ik mezelf uitdagen en elke keer ging het beter. Wie volhoudt, maakt altijd vorderingen. Ook kom ik regelmatig in de sportschool om daar het maximale uit een training te halen. Maar ook in de tuin of in het park vind je me vaak in een sportoutfit: werken aan een sterk lichaam kan immers overal. 

 

In 2014 liep ik mijn eerste hardloopwedstrijdje de Leon Ammerlaan -loop (een hardlooprondje van 5km door een kassencomplex)  

Zo volgde al snel mijn volgende hardloop evenementjes samen met mijn moeder deed ik bijvoorbeeld een aantal jaar mee aan de Ladiesrun in Rotterdam. Het gaf mij een kick om iedere keer weer iets sneller te zijn. In 2018 liep ik mijn eerste halve marathon de CPC, al snel was ik ook op die afstand uitgekeken en wilde ik meer uitdaging. De volgende stap was een hele marathon. Zo liep ik een half jaar later (in oktober) de hele in Eindhoven in 03:29:58uur. Al snel volgde Rotterdam in April, deze liep ik in 03:21:10. Mijn laatste marathon liep ik in juni 2019, dit was de aller mooiste. In KENIA, Iten het dorpje van de hardlopers. Voor het goede doel had ik veel geld ingezameld om de Rift Valley marathon in Kenia te gaan lopen. Helaas ging dit niet meer door bij Unicef. Toch had Lornah Kiplagat mij uitgenodigd om naar Iten te  komen en de marathon alsnog te lopen, alleen met een eigen personal traininer. Het ingezamelde geld is naar de Lornah Kiplagat Foundation gegaan. Een week trainen met topatleten en een marathon op ruim 2000m hoogte, ijle lucht en onverharde wegen. Het was een geweldige ervaring!  

Momenteel loop ik 4x per week en doe ik 1x aan krachttraining. In mijn trainingen word ik begeleid door Adilson van Silva Running School. Ik kijk uit naar komend jaar!