Eric Pronk

Al bijna 7 jaar is naam “Eric Pronk” niet meer weg te denken uit de triatlonwereld. Half distance of full distance: er is niets wat Eric niet heeft gedaan en dat vertelt hij trots in de ‘Sporter in de spotlight’ van deze week!

Toen Eric zich aansloot bij het toenmalige Fusion Team in 2014 had hij al wat kennis over triatlon, maar ook vroeg hij medesporter Nick Jacobs om tips en hulp. Zo raakte hij in contact met Ronald en begon het balletje te rollen.

In zijn eerste jaren bij het team vond Eric het erg leuk om mee te doen met de trainingen, maar toen hij in 2018 verhuisde naar Duitsland werd dat lastiger en kon hij uiteindelijk ook niet meer meetrainen.

Dit maakte niet dat Eric de interesse in het team verloor. Sterker nog, het ging hem vooral om de producten: “Het was heel tof om te zien hoe de producten over de jaren heen kwalitatief steeds beter werden, al helemaal omdat ik verschillende producten van bijvoorbeeld Fusion al jaren gebruik.”

Verder vertelt Eric dat de wedstrijden die nu weer mogen hartstikke leuk zijn. Het enthousiasme van iedereen is er niet minder op geworden en voor Eric is het ook weer een fijne uitlaatklep. “De atmosfeer die erbij die wedstrijden hangt is zo ontzettend gaaf! Het valt eigenlijk niet te omschrijven… Iedereen heeft het gemist en het is mooi om de blijdschap terug te zien.”

Favoriete producten
Qua producten vindt Eric de 226ERS voeding erg lekker en prettig in gebruik. Hij heeft geen vast voedingsmerk en staat open om van alles te proberen.

Als laatste geeft Eric nog wat tips voor beginnende sporters/triatleten: “Ga trainen met mensen die ervaring hebben. Onder begeleiding van een pro die je vertelt hoe en wat kom je al heel ver. Ik was na 1 wedstrijd al verslaafd! Maar probeer niet van alles gelijk het duurste te kopen, dat zou erg zonde zijn. En wees vooral niet bang: de triatlonwereld heeft een universele taal, je past er altijd tussen!”