Sander d'Hont

Van hardlooprondjes door de Zeeuwse polders, naar marathontraining met collega Dennis Florussen en door naar de triatlon met het FusionTeam. Sander d'Hont deed het. En met veel plezier.

"Ik liep al enkele jaren met plezier mijn rondjes door de Zeeuwse polders toen ik het in 2015 wat serieuzer wilde aanpakken. Ik kwam in contact met Dennis Florussen en sindsdien is hij mijn trainer (en bovendien een van mijn beste vrienden). Via Dennis is Fusion kleding geïntroduceerd bij Loopgroep Scheldesport. Daar kwam ik voor het eerst in aanraking met de hoge kwaliteit van de kleding. Sindsdien loop ik alleen nog in Fusion." 

Marathontraining met Dennis Florussen
Samen met Dennis werkte ik toe naar een goede marathon in 2019. Door blessureleed maakte ik wel al gebruik van alternatieve trainingen als fietsen en zwemmen. De sportliefhebber in me genoot daar van, maar lopen bleef wel de favoriet. In april 2019 liep ik een goede marathon. In de herstelperiode na de marathon deed ik voor de fun eens mee met een triathlon. Toen was ik direct verkocht! Daar wilde ik wel mee verder.

TriathlonWorld Team
De speciale sfeer rondom een triathlon zag ik terug in het enthousiasme van het FusionTeam en dat sprak me enorm aan. In 2020 werd ik lid. Het is leuk als je je enthousiasme voor de sport met anderen kan delen. Jammer genoeg is 2020 grotendeels in het water gevallen, maar toch had ik niet het gevoel dat we als teamleden vergeten werden; het verlengen van het lidmaatschap was dus een eenvoudige keuze. Inmiddels is de eerste (online) teamdag van TriathlonworldTeam in 2021 al achter de rug. Super dat er zulke dingen opgezet worden in deze wedstrijdloze tijd. Ik kijk al uit naar de rest van het jaar."