Added to cart!

Give customers more details.

View my cart (0)

Ontvang € 10 korting op je 1e bestelling | CODE: FINDYOURBEST | Bij besteding vanaf €75,-

26112495_816948245155162_3540318092056896518_n

480 bikkels van de ruim 1300 overleefden de Extreme Drenthe 200! "Jij was toch die dame met dat gele jasje?"

, door Marloes Kloosterman, 2 min lezen


Hoeveel soorten modder bestaan er eigenlijk?
"We hebben ze allemaal gezien, gevoeld en geproefd!"

 

Het Verslag van Ruud Vette en Concetta Pichierri:

Dikke, vette modder met in het midden daarvan mega plassen, waarbij je altijd de verkeerde kant kiest, en dus moet lopen.......als je niet al ligt...... Modder op kiezelwegen waardoor je door je voorganger zó ongelooflijk vies wordt. Modder in weilanden waarbij, mócht je vallen, je de keuze hebt uit óf de sloot óf het prikkeldraad waarachter de koeien al staan te lachen!

Het gele Fusion S1 Cycling Jack vormde samen met winterschoenen, waterdichte sokken en winddichte handschoenen de ultieme combinatie, dit kon niet misgaan...

Dat het zwaar zou worden, wisten we al. 200 kilometer op de MTB waarbij je start en eindigt in het donker dwars door het mooie Drenthe.

Gekozen voor 3 lagen Fusion. Het gele fiets jasje (S1 cycling Jack) zorgde ervoor dat we elkaar niet uit het oog zouden verliezen en dat heeft gewerkt. Het gele jasje vormde samen met winterschoenen, waterdichte sokken en winddichte handschoenen de ultieme combinatie, dit kon niet mis gaan...

We startten met nog 1300 anderen zoals gezegd in het donker (350 niet opgehaalde startbewijzen bleek achteraf). Vanaf het gedeelte waarbij we de verharde weg verlieten bleek er alleen maar modder op ons te wachten. Kijken op je teller, eten of drinken was er niet meer bij, handen aan je stuur houden en hopen dat na elke bocht het beter zou worden. Dat werd het niet...

Grappig is dat je gedurende de hele tocht voornamelijk tussen dezelfde mensen blijft fietsen en je zag ze telkens kijken, als er 1 geel jasje voorbij was (Ruud) kwam de volgende en maakte ze vanzelf plaats.
De eerste 100 kilometer bleef het slechte weer uit en was er slechts modder om doorheen te ploegen, in te vallen en soms te proeven (Concetta vooral) de laatste 100 kilometer kregen we er ook nog winterse buien bij en werd het daardoor al gauw donker in het bos.

Helaas moest Concetta bij 150 kilometer noodgedwongen de wedstrijd staken maar bleef zelfs in de EHBO tent herkenbaar, "jij was toch die dame met dat gele jasje?".

Ruud heeft de race uitgereden en was daardoor 1 van de 3 die wist te finishen in deze loodzware race. ( 498 finishers totaal) Volgend jaar weer? Nou.....daar slapen we nog een paar nachtjes over.

Tags

Meer blog posts

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak een account aan en geniet van vele voordelen.