Added to cart!

Give customers more details.

View my cart (0)

Ontvang € 10 korting op je 1e bestelling | CODE: FINDYOURBEST | Bij besteding vanaf €75,-

image

Behind the brand | Cadomotus

, door Chloë Brazil & Linda Nalis, 3 min lezen


Al meer dan 14 jaar weet ingenieur Diederik Hol de markt van de topsport schaatsen telkens te overtreffen met zijn nieuwste technologieën en designs. Maar hoe is het allemaal begonnen, wat is hun missie en wat kunnen we dit seizoen verwachten van Cadomotus?

Al meer dan 14 jaar weet ingenieur Diederik Hol de markt van de topsport schaatsen telkens te overtreffen met zijn nieuwste technologieën en designs. Maar hoe is het allemaal begonnen, wat is hun missie en wat kunnen we dit seizoen verwachten van Cádomotus?

Het merk Cádomotus is opgericht in 2006 door Diederik Hol, een industrieel ontwerper uit Nederland. Hol spendeerde zijn hele jeugd op de racefiets en was drie jaar lang elite wielrenner. Zijn passie voor sport vertaalde hij door naar zijn afstudeeropdracht: het ontwerpen van een baanbrekend klapschaatsontwerp.

In 1995 ontwerpt Diederik dan ook de Rotrax schaats en deze werd in productie genomen door schaatsenfabrikant Raps. Drie jaar later ontwikkelt hij de Tandem Twin, een skeeler met twee wielen die oneffenheden in het wegdek dempen. De skeelersport is op dat moment populair in Nederland en na de innovaties in het schaatsen volgen ook innovaties in het skeeleren.

Over Cádomotus
In 2006 besluit Diederik om voor zichzelf te beginnen en zo onstaat ‘Cádomotus’. Het merk Cádomotus is de Latijnse naam voor valbeweging en staat voor de klassieke en wetenschappelijke benadering van snelheid door intelligente beweging. Cádomotus maakte met vooruitstrevende en technisch hoogwaardige ontwerpen naam in het skeeleren en langebaanschaatsen. 

"We streven in alles wat we doen naar vooruitgang, dat is wat ons beweegt om constant te vernieuwen. We zijn continu in beweging, we verleggen grenzen, zorgen voor een optimale balans en zijn gefocust op het ontwikkelen van innovatieve producten die ervoor zorgen dat jij het beste uit je zelf kunt halen!", aldus Diederik Hol.

In plaats van te doen wat iedereen doet, zoekt Hol nieuwe manieren om zijn producten te verbeteren. De Cádomotus Record klapschaats is hier een mooi voorbeeld van: de bevestiging van het mes aan de buis is compleet anders en is door een methode geproduceerd waarbij het staal niet wordt gebogen bij hoge temperaturen, waardoor het staal zich veel voorspelbaarder en beter blijft gedragen.

Een blik op de collectie
Wat we dit seizoen van Cadomotus kunnen verwachten? Hol werkte onlangs aan de eerste specifieke schaatshelm voor marathonschaatsers. De Cádomotus helmen zijn tevens geschikt voor alle vormen van speedskaten en wielrennen, waar het gaat om aerodynamica, veiligheid, gewicht, fit en ventilatie. 

Zo is er de Omega aerohelm met vizier, de ver doorontwikkelde helm met honingraattechniek en high-end lenzen. De Omega maakt gebruik van drie luchtkanalen aan de binnenzijde van de helm en aan de voorzijde wordt lucht doorgelaten via de honingraten. Dit is een unieke combinatie tussen minimale luchtweerstand en maximale koeling van je hoofd.

Ook de Sigma helm is nog verder doorontwikkeld. De Sigma2 helm is een superlichte high-end fietshelm met geïntegreerd vizier als optie. Met een robuuste vorm, aerodynamische geometrie en grote ventilatiekanalen die je hoofd koel houden, zelf bij de hoogste temperaturen. Deze helm is zo licht en comfortabel dat je misschien zelfs vergeet dat je er een draagt.

Versatile vs Agility
Qua skeelers komt Cádomotus met het Versatile en Agility model. Ten opzichte van de Versatile-3 heeft de Agility-3 een hogere skeelerschoen die meer steun rond de enkels biedt waardoor je stabieler staat. Voor rijders die nog niet zo lang skeeleren is deze skate een zeer goede optie.

De skates zijn uitgerust met het nieuwe Comp TR-3 frame, hiermee kun je zelf beslissen met welke setup je gaat skaten met wielen 3x125 (zo wordt de Agility-3 Skeeler 3x125mm geleverd) of op 3x110 of 4x100mm wielen. Ideaal dus. Wat de voor- en nadelen zijn van skeelers met 3 wielen ten opzichte van 4 wielen? Dat leggen we uit in dit blog.

Benieuwd geworden naar de innovatieve producten van Cádomotus? Bekijk de hele collectie hier!

[SPLIT]

blog-products-cadomotusblog

Tags

Meer blog posts

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak een account aan en geniet van vele voordelen.