Added to cart!

Give customers more details.

View my cart (0)

Ontvang € 10 korting op je 1e bestelling | CODE: FINDYOURBEST | Bij besteding vanaf €75,-

garmin2

Behind the Brand | Garmin

, door Chloë Brazil, 2 min lezen


Innovatie als hoeksteen. Innovators die technologie ontwikkelen die het leven van de gebruikers verrijken. Dat is Garmin. Lees meer over het merk en de collectie.

Innovatie als hoeksteen. Innovators die technologie ontwikkelen die het leven van de gebruikers verrijken. Dat is Garmin. Als allergrootste GPS-bedrijf met 16.000 medewerkers in 82 vestigingen verspreid over de hele wereld is Garmin niet meer weg te denken uit de technologische industrie.

Maar wie zit er achter het merk en wat is de visie van Garmin?

Terug in de tijd
Garmin werd opgericht in 1989 door goede vrienden Gary Burrell en Min Ka. Destijds was de naam van het bedrijf nog ProNav. Hiermee leggen de vrienden de focus van het bedrijf op navigatieapparatuur voor onder meer het wegverkeer, fietsers, wandelaars, de luchtvaart en scheepvaart. Allemaal met hetzelfde doel: innovatieve technologie ontwikkelen die het leven van hun klanten verrijkt. De huidige naam ‘Garmin’ is een acroniem van de voornamen van de oprichters, Gary Burrell en Min Ka.

Missie en visie
Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een multinational waar meer dan 16.000 mensen werken in meer dan 30 landen. Garmin streeft ernaar om een duurzaam bedrijf te zijn door premium producten voor haar klanten te ontwikkelen. De focus ligt hierbij niet alleen op sport. Garmin heeft 5 focusmarkten, namelijk: fitness & sport, outdoor, automotive, marine en luchtvaart.

In de 21e eeuw heeft het bedrijf besloten zich naast de navigatieapparatuur ook te richten op het produceren van sporthorloges. En met succes! De sporthorloges en fietsnavigaties zijn allang niet meer weg te denken uit ons leven.

De producten die zij produceren moeten geliefd zijn vanwege hun aantrekkelijk ontwerp, superieure kwaliteit en beste prijs-prestatieverhouding. Kortom, Garmin streeft naar een hoger doel met daarbij oog op de toekomst.

De missie en visie van Garmin zijn terug te zien in de producten die zij op de markt brengen. Het bedrijf produceert milieubewuste producten die minimale milieuschade veroorzaken en doet aan recycling. Met deze prachtige insteek zijn de producten van Garmin ook niets minder dan hoge kwaliteit.

Blik op de collectie
Waar sporthorloges in de beginjaren vooral functioneel waren, zijn ze nu ook steeds stijlvoller. Zo heeft de Garmin Forerunner een zeer slank model en is verkrijgbaar in diverse kleuren. Ook de Garmin Edge fietscomputers hebben een compact model met zeer geavanceerde functies. Ideaal voor onderweg.

Wil jij je fietservaring naar een nog hoger niveau tillen? Net nieuw in de collectie is de Garmin Rally. Deze fietspedalen met vermogensmeter met dubbele sensor (duaal) levert betrouwbare vermogingsmetingen en is eenvoudig over te zetten tussen, fietsen. Ongeacht op welke fiets je rijdt of waar je rijdt.

Ben jij klaar voor nieuwe avonturen? Ga op pad met Garmin! Bekijk de gehele collectie van Garmin hier.

[SPLIT]

blog-products-garmin

Tags

Meer blog posts

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak een account aan en geniet van vele voordelen.