Added to cart!

Give customers more details.

View my cart (0)

Ontvang € 10 korting op je 1e bestelling | CODE: FINDYOURBEST | Bij besteding vanaf €75,-

hoka-arahi-5-launch-dt

Behind the Brand | Hoka One One

, door Chloë Brazil, 2 min lezen


Met als doel om hun tijd bij lange afstandswedstrijden te verbeteren, hebben de oprichters Hoka ontwikkeld. It's time to fly.

It's time to fly. Dat dachten de oprichters van HOKA ONE ONE. De Fransmannen Jean-Luc Diard en Nicolas Mermoud hadden ten doel om hun tijd bij lange afstandswedstrijden te verbeteren door een schoen te ontwerpen waarmee je sneller de heuvels af kon gaan. En dit niet alleen. De schoenen verbeteren ook de ervaring van het bergop gaan. 

Een stukje geschiedenis
In 2009 is HOKA ONE ONE opgericht door Diard en Mermoud. De trend binnen het hardlopen, het zo minimalistisch mogelijk houden van designs, bereikte zijn hoogtepunt en de Fransen ontworpen iets compleet nieuws. Geïnspireerd op de lichte en snelle mountainbikes en ski's boden ze een maximalistische schoen aan, maar met een comfortabele tussenzool en natuurlijke afwikkeling van de voet.

De twee oprichters begonnen met het ontwikkelen van een prototype, en later werkten ze samen met een chemicus van een Chinees schoenbedrijf om een compleet nieuw type EVA-foam te creëren, dat zacht, duurzaam en verrassend licht was - de eigenschappen die we vandaag de dag associëren met HOKA ONE ONE.

Missie en visie
Volgens HOKA zou hardlopen beter zijn wanneer je momentum hebt. Het uitblinken met hardloopschoenen onderscheidt het merk van haar concurrenten. Maar hoe doen ze het precies?

Door constant hun schoenen te blijven ontwikkelen, is HOKA ONE ONE telkens een stap verder dan de rest. Wat het merk kenmerkt zijn de lichte zool en de middenzool met het kussen erin verwerkt. Daarnaast zijn de schoenen altijd gemaakt van lichtgewicht materiaal, zodat de sporter de optimale loopervaring heeft.

Diard en Mermoud vertellen: “Toen we een vorm-volgt-functie-discipline toepasten op het ontwerp van een trailrunningschoen, stelden we onszelf de vraag: "Hoe kan het sneller?" Het antwoord was een schoen die werd bespot door de bekende merken voor hardloopschoenen, maar geliefd was onder hardlopers. Deze hardlopers begonnen races te winnen en trokken daardoor de aandacht van inkopers van hardloopschoenen.”

Een blik op de collectie
Zoals verwacht heeft HOKA ONE ONE zichzelf weer overtroffen met haar nieuwe collectie. Hierbij is de focus gelegd op het doorontwikkelen van eerdere versies van de hardloopschoenen en het toepassen van de nieuwste technologie.

Voor de bekroonde Clifton-lijn is nu de nieuwe Clifton 8 uitgebracht: De Clifton 8 is vervaardigd met een lichtere en responsievere middenzool en biedt dezelfde loopervaring als zijn voorganger.

Ook de Ahari-lijn van het merk heeft een nieuwe schoen. De Arahi 5 biedt een schijnbaar tegenstrijdige combinatie van maximale demping en minimaal gewicht voor een zacht, soepel alternatief voor traditionele steunschoenen. Perfect voor het dagelijkse rondje lopen!

Ben je nu benieuwd geworden naar de collectie van HOKA ONE ONE? Bekijk deze dan hier!

[SPLIT]

blog-products-hokaoneone

Tags

Meer blog posts

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak een account aan en geniet van vele voordelen.