Added to cart!

Give customers more details.

View my cart (0)

Ontvang € 10 korting op je 1e bestelling | CODE: FINDYOURBEST | Bij besteding vanaf €75,-

BLOG_CONTENT-6_2e1f5a73-bd69-42f3-bcc3-9aac69ff8bc8_2048x2048

De Saysky hardloopkleding Gids

, door TriathlonWorld, 3 min lezen


Ben jij één van die hardlopers die zich niet door het weer laat tegenhouden? Dan herken je waarschijnlijk de worsteling bij het vinden van het juiste outfit voor hardlopen in de winter.

Ben jij een van die hardlopers die zich niet door het weer laat tegenhouden?

Dan herken je waarschijnlijk de worsteling bij het vinden van het juiste outfit voor hardlopen in de winter.

SAYSKY LAAGJES GIDS

Het probleem is dat je ofwel te veel kleding draagt en oververhit raakt, ofwel niet genoeg draagt, waardoor je het risico loopt dat je het koud krijgt. Dus wat te doen?

Het sleutelwoord is gelaagdheid als je je kleedt voor hardlopen in de winter. Je hebt dit waarschijnlijk al eerder gehoord, maar er is een methode voor deze waanzin.

We leggen het je graag verder uit om je te helpen voor de juiste kledingkeuze:

Het spreekt voor zich dat het allerbelangrijkste je outfit is. De reden waarom gelaagdheid zo goed werkt, is dat bij het dragen van meerdere kledinglagen warme lucht tussen de verschillende kledingstukken wordt opgesloten, wat als natuurlijke isolatie werkt.

Gelaagdheid geeft je ook de mogelijkheid om je outfit aan te passen tijdens het hardlopen.

Saysky Lagen voor sportkleding

HOEVEEL LAGEN MOET JE DRAGEN?

Als je gaat hardlopen, moet je je outfit in drie verschillende lagen verdelen (kijk natuurlijk ook naar de temperatuur en de weersomstandigheden, als het een warme winterdag is, is er geen reden om je aan te kleden voor een poolexpeditie). We doorlopen de onderstaande 3 lagen:

Basislaag: vochtregulerend
Middelste laag: isolerend
Buitenlaag: bescherming tegen weersinvloeden

1. BASISLAAG: VOCHTREGULATIE

De basis is de eerste laag en is eigenlijk niet bedoeld om je warm te houden, maar om je droog te houden, omdat het de laag is die het dichtst bij je huid zit. Als je zweet, koelt de verdamping je af als je niets draagt dat zweet van je lichaam afvoert.

Daarom is het belangrijk om iets vochtafvoerends te dragen, zodat je droog en comfortabel blijft. Bekijk onze basislagen, waar je zowel mesh- als merino-stijlen vindt die je helpen je lichaamstemperatuur te reguleren. In de zomer kan het zelfs een goed idee zijn om mesh-lagen te gebruiken, omdat dit voorkomt dat je lichaam oververhit raakt.

2. MIDDENLAAG: ISOLEREND

Nadat je je basis hebt aangebracht, is het tijd om een middenlaag toe te voegen. Dit is het isolerende deel, dat bedoeld is om je lichaamswarmte vast te houden en je daadwerkelijk van warmte te voorzien en tegelijkertijd vocht af te voeren. In tegenstelling tot basis- en buitenlagen kan het nodig zijn om meer dan één tussenlaag te dragen als de temperatuur hard daalt – of geen als het warmer wordt.

Tussenlaagtops moeten verstelbaar en licht van gewicht zijn en verschillende ventilatiemogelijkheden hebben. We hebben met deze factor rekening gehouden in onze stijlen en daarom werken onze SAYSKY fleeces of t-shirts geweldig als tussenlaag.

Saysky Middenlaag

3. BUITENLAAG: WEERBESCHERMING

Nadat je je middelste laag hebt aangetrokken, is het tijd om iets toe te voegen dat je beschermt tegen de harde elementen van de natuur. De buitenlaag vormt een barrière tegen deze krachten door waterdicht, winddicht en ademend te zijn.

Bij het hardlopen is een softshell-jack optimaal omdat het flexibiliteit, winddicht en ademend vermogen biedt. Een ademend jack betekent alles bij activiteiten met een hoge intensiteit, omdat deze functie zweetdampen laat ontsnappen en ultiem comfort biedt. Gelukkig hebben we veel geweldige ademende, wind- en waterdichte jassen om uit te kiezen.

Saysky Buitenlaag

WEER IS NIET ALLES

Bij het kiezen van de lagen moet je uiteraard rekening houden met het weer. Maar denk ook na over het doel van je hardloopsessie. Als je langzaam gaat joggen, zal je lichaam niet zoveel warmte genereren als bij hardlopen met hoge intensiteit. Voor de rustige trainingen is het dus zinvol om een extra middenlaag toe te voegen.

IS DAT ALLES?

Nee – want vergeet je handen, voeten, nek en hoofd niet. Je ijskoude vingers en oren zullen ons dankbaar zijn als je jezelf uitrust met enkele van de essentiële Saysky-winteraccessoires. Wij hebben een ruim assortiment handschoenen, mutsen/sjaals, mutsen, ondergoed en sokken.

Saysky Gloves & Beanies

Tags

Meer blog posts

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak een account aan en geniet van vele voordelen.