Added to cart!

Give customers more details.

View my cart (0)
  • Ontvang 10,- korting op je 1e bestelling | CODE: FINDYOURBEST | Bij besteding vanaf €100,- (exclusief sale, fietsen en elektronica)
Hard fietsen is niet alleen een kwestie van hard trainen!

Hard fietsen is niet alleen een kwestie van hard trainen!

, door Dennis Florussen, 2 min lezen


We trainen veel en hard om het beste uit onszelf te halen tijdens een wedstrijd, maar halen wij ook het beste uit ons materiaal?

We trainen veel en hard om het beste uit onszelf te halen tijdens een wedstrijd, maar halen wij ook het beste uit ons materiaal? Vaak is hier nog voor veel atleten winst te halen.  

Er is één verborgen kracht die onze snelheid en efficiëntie bij het fietsen beïnvloedt: wrijving. Elk bewegend deel wordt beïnvloed door wrijving van je trapas tot de ketting tot de derailleur wieltjes. Daarom is het de moeite waard om dit eens nader te bekijken en uit te zoeken waar we hier winst uit kunnen halen. Dit kan net het verschil zijn tussen winnen en verliezen.

Hoe kun je wrijving verminderen?
De CeramicSpeed-technologie richt zich op het verminderen van wrijving. Deze producten helpen je simpelweg sneller te fietsen met minder energie. Klinkt goed toch? Met CeramicSpeed-producten als UFO DRIP om je ketting te smeren bespaar je al snel zo’n 2 à 4 watt. Is toch mooi meegenomen. 

Uiteraard begin je met je ketting en derailleur met UFO CLEAN grondig schoon te maken. De unieke eigenschappen hiervan lossen wax op van zowel de interne delen van de ketting als alle oppervlakken van kettingschakels. UFO Clean is ontworpen en geformuleerd om kettingen te reinigen en voor te bereiden op een nieuwe waxcoating.  

Wanneer je ketting schoon en droog is, kun je de ketting smeren met UFO DRIPBreng in twee volledige omwentelingen van de ketting de UFO DRIP aan op de ketting. Laat het een nachtje drogen en veeg de wax er niet af.  

Wanneer je ketting “gewaxt” is, heb je er ongeveer 300km voordeel van. Hierna (of sneller wanneer de ketting heel vies is) gewoon de kennis opnieuw schoonmaken en waxen. Dit is een vrij eenvoudige manier om watt’s te sparen. 

Wil je nog een stap verder?
Kies dan voor het OSPW systeem. Dit is de nieuwste innovatie van CeramicSpeed. Het upgraden van je achterderailleur naar het CeramicSpeed ​​Oversize Pulley Wheel systeem maakt de optimalisatie compleet. Dit systeem zorgt voor minder wrijving, verbeterde duurzaamheid en energiebesparing.

Dankzij het unieke ontwerp en de componenten verminderen de oversized derailleur wieltjes de wrijving in de derailleur met 40-60% in vergelijking met de hoogwaardige derailleur wieltjes die gewoonlijk in de fietsindustrie worden gebruikt. Dus ook hier is behoorlijk winst te halen. 

Ga voor oversized en ervaar de volgende voordelen:

  • Energiebesparing start van 2,4 watt
  • 60% minder wrijving
  • Bewezen ontwerp
  • Gemaakt van lichtgewicht materialen
  • Ongeëvenaarde lage wrijving en een langere levensduur
  • Ontwikkeld en handgemaakt in Denemarken

Dus met een paar eenvoudige stappen heb je al een kleine 10 watt winst geboekt. Dit zijn toch de “quick wins" die elke triatleet wil hebben.

[SPLIT]

blog-products-ceramic

Tags

Meer blog posts

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak een account aan en geniet van vele voordelen.

Hard fietsen is niet alleen een kwestie van hard trainen!