Added to cart!

Give customers more details.

View my cart (0)
  • Ontvang 10,- korting op je 1e bestelling | CODE: FINDYOURBEST | Bij besteding vanaf €100,- (exclusief sale, fietsen en elektronica)
Hoe zorg je voor een zo snel mogelijk herstel na je trainingen?

Hoe zorg je voor een zo snel mogelijk herstel na je trainingen?

, door Esther de Geus, 2 min lezen


Een goed herstel is uitermate belangrijk na een zware training. Maar hoe zorg je voor een goed herstel? Hoe zorg je ervoor dat je weer snel fit bent voor de volgende training?

Van fanatiek windsurfer naar crossfit. Sporten is de rode draad in het leven van Esther de Geus. Een goed herstel is uitermate belangrijk na een zware training. Maar hoe zorg je voor een goed herstel? Hoe zorg je ervoor dat je weer snel fit bent voor de volgende training? Esther vertelt wat voor haar het beste werkt.

Soms word ik de volgende dag wakker en dan voelt het alsof er een olifant over mij heen is gelopen. De spierpijn kan er de volgende dag soms aardig inhakken en kan de volgende training die gepland staat aardig belemmeren.

Van trainen worden wij alleen maar sterker, maar niet als het lichaam niet goed herstelt. Lactaat (melkzuur) kan zich opstapelen in de spiervezels en daarnaast kunnen er kleine scheurtjes ontstaan. Na een training heeft het lichaam dus een herstelperiode nodig en hoe lang dat is hangt af van verschillende factoren. In deze blog geef ik een aantal tips die ik toepas in mijn dagelijkse training om herstel te bevorderen.

  • Een eiwitshake innemen van 226ers direct na mijn training.

Ik heb geleerd dat eiwitten de bouwstenen zijn van spieren. Het meteen innemen van eiwitten na een training zorgt voor een optimaal herstel. De shakes die ik na mijn training neem zijn de Isolate eiwit en recovery drink (mijn favoriete smaken: watermeloen & yoghurt lemon).

  • Mobiliteit/stretchen

Voor een verbetering in mobiliteit volg ik via de de app GOWOD 20 min een programma met mobiliteitsoefeningen. Een betere mobiliteit zorgt voor een beter houden en beweeglijkheid (range of motion) en verlicht de spierspanning.

  • Actief herstel

Sinds kort heb ik de Jetblack VOLT aangeschaft, een indoor fietstrainer waar ik mijn racefiets op kan installeren en lekker kan fietsen. Een hersteltraining op de fiets is voor mij een korte training met een lage hartslag. Het heeft geen opbouwend trainingseffect maar het zorgt ervoor dat ik mijn afvalstoffen (zoals melkzuur) sneller kan afvoeren. Het doel is dus een versnelt herstel zodat ik de volgende dag weer de oude ben voor de volgende training (mijn versie van Netflix & chill)

  • Foamroller

Uit onderzoek blijkt dat massage spierpijn kan verlichten. Massage zorgt voor een betere doorbloeding van de spier. Om mijn spieren los te maken na en/of voor mijn training maak ik gebruik van een foamroller. Door de foamroller wordt er druk gecreëerd op mijn triggerpoints (knopen), waardoor de spanning en stijfheid in mijn spieren vermindert.

  • Languit op de bank met het flowpillow heat massagekussen 

De massage flowpillow is een elektronisch oplaadbaar massagekussen die door middel van 3 standen en 4 harde balletjes alle knopen eruit draait/masseert. Geniaal! Geen gedoe meer om maar steeds met een vallend lacrosse balletje tegen de muur te gaan staan en proberen om daarmee de knopen eruit te rollen.

Recover better, train harder!

Esther

Tags

Meer blog posts

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak een account aan en geniet van vele voordelen.

Hoe zorg je voor een zo snel mogelijk herstel na je trainingen?