Added to cart!

Give customers more details.

View my cart (0)
  • Ontvang 10,- korting op je 1e bestelling | CODE: FINDYOURBEST | Bij besteding vanaf €100,- (exclusief sale, fietsen en elektronica)
Ironman 70.3 Jesolo-Venice in Italië | Zwemmen in de Adriatische zee

Ironman 70.3 Jesolo-Venice in Italië | Zwemmen in de Adriatische zee

, door Ronald de Graaf, 2 min lezen


Een vlak fietsparcours en zwemmen in de zee. De perfecte ingrediënten voor een triathlon race in Oktober.

Ironman 70.3 Jesolo-Venice in Italië | Zwemmen in de Adriatische zee

Erik Peeman, wel bekend als organisator van de Triathlon Brouwersdam ging in het weekend van het World Championship in Kona-Hawaii zijn seizoen afsluiten in Italië. Precies 4 jaar geleden (2018) stond Erik zelf aan de start in Hawaii voor de triathlon. 

Ironman Hawaii | Finish Foto

Na een geslaagde Ironman Kopenhagen (9uur.43min) eind augustus bleek de conditie nog goed te zijn.

Dus had ik het plan opgevat om nog een halve triathlon te doen. Gezien de herstelperiode die ik nodig zou hebben, zou dat ergens in oktober plaats moeten vinden.

Automatisch beland je dan in het buitenland, in Nederland is niets meer te vinden dan.

Vanuit de corona-periode had ik nog een Ironman voucher voor een Italiaanse wedstrijd, dus viel de keuze op de IM 70.3 Jesolo-Venice. Deze wedstrijd stond eigenlijk op voor eind september, maar door verkiezingen in Italie was die wedstrijd verplaats.

De omgeving kende ik nog vanuit een aantal vakanties die we daar diverse jaren in de hoog-zomer doorgebracht hebben.

Zwemmen in de Adriatische zee, een vlak fietsparcours in de omgeving van Jesolo en lopen door Jesolo. Het leken mij ideale ingrediënten voor een late seizoen afsluiter, met een lekker lang weekend eruit.

Op zondag 9 oktober klonk om 8.06 voor mij het startschot. Eerder waren de profs bij de heren en dames al vertrokken. 

Het zwemmen verliep redelijk goed. Wel wat golfslag en stroming, waardoor ik de beoogde 30 min zwemmen net niet haalde (31 min).

Het fietsen ging lekker. 1 grote ronde van 90 km op wisselend asfalt. Met 38 gemiddeld hoorde je mij niet klagen. Met een goede afsluitende run zou ik richting de 4.35 moeten kunnen gaan. De eerste ronden van de 3 heb ik geprobeerd het bijbehorende tempo aan te houden. Helaas lukte dat de volgende ronden niet meer. Dus kwam de focus te liggen op uitlopen. In 4.48 was ik binnen en daarmee het seizoen afgesloten. Conclusie: het herstel van de hele triathlon was nog niet helemaal optimaal.

2022 was zeker leuk en een leuk seizoen gedraaid, met 2 halve triathlons, 1 hele triathlon, 2 kwart triathlon en 1/3 triathlon. En zelf 2 wedstrijden mogen organiseren.

Btw: de plannen voor volgend seizoen zijn al weer gemaakt. Maar ik hoop je natuurlijk te zien in Brouwersdam tijdens de triathlon.

Tags

Meer blog posts

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak een account aan en geniet van vele voordelen.

Ironman 70.3 Jesolo-Venice in Italië | Zwemmen in de Adriatische zee