Added to cart!

Give customers more details.

View my cart (0)

Ontvang € 10 korting op je 1e bestelling | CODE: FINDYOURBEST | Bij besteding vanaf €75,-

youri brouwersdam

Raceverslag GO Virtual Brouwersdam van Youri Zoon

, door Youri Zoon, 2 min lezen


Een virtuele triathlon, maar met een eindklassement. Go Triathlon Brouwersdam deed het.

29 mei 2021 had het weekend van Brouwersdam 90 Triathlon moeten zijn. Helaas is ook dit event door Covid-19 verplaatst naar september 2021, maar GO Triathlon had een leuk alternatief bedacht, namelijk een Virtuele Triathlon. In het weekend van 29/30 mei mocht je op je eigen gekozen locatie je eigen triathlon doen, maar mét een klassement. Helemaal gaaf!

Brouwersdam was ook de plek waar ik mijn eerste triathlon heb gedaan voor de lol en eigelijk waar het allemaal begonnen is. Dit wilde ik dus niet missen.

Helaas was ik zelf het weekend naar Egypte voor een kitesurf Clinic. Daarom heb ik besloten de triathlon bij terugkomst op woensdag te doen. Het doel voor deze “trainings”-triathlon was voor mij vooral om een goeie fietstijd neer zetten. Zoals zovelen heb ik het zwemmen vrij weinig kunnen trainen ivm gesloten zwembaden deze winter en het lopen gaat vrij steady gelukkig.

Klaar voor de start
Het zwemmen was op zich prima met een tijd van 16min 17sec (1:37/100m). Het doel voor het fietsen was om 40+ te rijden. Dit was me nog niet eerder gelukt tijdens een wedstrijd. Zo gezegd zo gedaan haha dacht ik. Dit was toch pittig moet ik zeggen, maar ik heb uiteindelijk wel heerlijk gereden. En heb zelfs een gemiddelde van 40,6 geklokt. Hier zit nog wel wat ruimte in voor verbetering en dat gaan we ook zeker doen de komende tijd.

Het lopen begon goed, al was het al erg warm. Ik liep weg op 3:30/km, maar ik had al snel door dat het te snel was ivm de warmte. Daarom heb ik tempo terug geschroefd naar 3:50/4:00. Tot de 6de kilometer ging dat eigelijk best prima, maar toen kreeg ik wat pijn in mijn bovenbeen helaas. Niks serieus maar wel genoeg om tempo helemaal te laten zakken en de race gewoon rustig op duurtempo uit te lopen. 4:15 tempo op de 10km is niet best voor mij, maar heel blijven is belangrijker. En dat is gelukt.

Mijn doel was om goed te fietsen en daar ben ik blij mee. Het is sowieso heel anders racen zonder de echte wedstrijdsferen en publiek. Uiteindelijk ben ik met een tijd van 2:55;45 gefinisht, wat goed was voor een 3e plek overall. Nu weten we weer een beetje waar we staan en waar we aan moeten werken. Voor nu is het trainen, trainen, trainen en op naar de volgende wedstrijd: de Olympische afstand in Amersfoort.

Groetjes,

Youri

Tags

Meer blog posts

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak een account aan en geniet van vele voordelen.