Added to cart!

Give customers more details.

View my cart (0)
  • Ontvang 10,- korting op je 1e bestelling | CODE: FINDYOURBEST | Bij besteding vanaf €100,- (exclusief sale, fietsen en elektronica)
Testing: Cadomotus Versatile skeelers

Testing: Cadomotus Versatile skeelers

, door Mirja Dooren, 3 min lezen


Zijn de skeelers van Cadomotus echt zo snel? Mirja Dooren nam de proef op de som vertelt over haar ervaringen.

Jong geleerd is oud gedaan, zegt men. Maar om nu met de (stunt)skeelers die ze als kind al had lange afstanden te gaan rijden, leek haar geen goed idee. Daarom werd het tijd om eens de proef op de som te nemen met de skeelers van cadomotus. Mirja vertelt over haar ervaringen met de nieuwe skates.

Hoe ik ooit ben begonnen met skeeleren
Al rond mijn zesde levensjaar begon ik met schaatslessen en nadat ik voor mijn verjaardag skeelers had gekregen was ik helemaal in de wolken! Nu kon ik ook lekker door de straat racen of stuntjes doen in het lokale skatepark en hoefde ik daarvoor niet naar de schaatsbaan (of op de winter te wachten). En hoewel ik met schaatsen goed uit de weg kan op de hoge noren, ben ik met het skeeleren op de (stunt)skeelers met hoge schoenen en kleine wieltjes blijven hangen. Heerlijk voor rustige tochtjes, maar het gaat toch niet zo snel als schaatsen...

Toen mijn vriend dit jaar skeelers voor zijn verjaardag kreeg, moest ik iets verzinnen om hem bij te blijven houden en omdat er nu ook skeelers te koop zijn bij TriathlonWorld besloot ik mezelf te trakteren op de Cadomuts – Versatile-3 - 4x100mm skeelers.

Waarom de Versatile-3 met 4x100mm wielen?
De Versatile-3 heeft een lagere skeelerschoen dan de Agility-3. Dit betekent dat deze schoen iets minder ondersteuning biedt rond de enkels. Als je begint met skeeleren is deze ondersteuning erg fijn, maar omdat ik al meer ervaring heb op de schaats besloot ik voor de Versatile te gaan. In de showroom heb ik ook de Agility gepast en merkte dat ik in de diepe schaatshouding de Versatile lekkerder vond zitten.

De 4x100mm wieltjes heb ik gekozen voor de stabiliteit, omdat ik op dit soort skeelers nog geen ervaring heb. Het mooie is dat je de wieltjes makkelijk kan wisselen, dus later ga ik ook zeker de 3x125mm proberen! Maar hiervoor wil ik eerst wat meer ervaring opdoen en sterker worden in mijn enkels.

Mijn eerste ervaring
De eerste keer moest ik enorm wennen! Een beetje wiebelend ging ik de straat uit richting een lang recht fietspad in de buurt. Eenmaal daar aangekomen kon ik al snel het schaatsgevoel omzetten in het skeeleren. Enige probleem... Hoe rem je op deze dingen? Want dit is toch wel het grootste verschil met skates met een remblokje, of met schaatsen.

Gelukkig zijn er genoeg filmpjes op YouTube die hier tips over kunnen geven en voorlopig zorg ik gewoon dat ik naar buiten ga als het rustig is en kijk ik tijdens het skeeleren ver vooruit.

Vervormen
De schoenen zijn erg stevig en zaten ze de eerste ritjes niet helemaal lekker. Maar gelukkig zijn de schoenen niet voor niks plastisch vervormbaar en dit kan je gewoon thuis doen in je eigen oven (voor precieze uitleg zie de Cádomuts website). Dit was erg makkelijk om te doen en de schoenen zitten nu helemaal goed.

Een goede aanvulling
Ondanks mijn schaatservaring was het toch wel even wennen op deze skeelers. Toch duurde het niet lang voordat ik ook met deze skeelers goed uit de voeten kon. Het is een goede alternatieve training naast het zwemmen, hardlopen en fietsen. En mochten we nog een keer een goede strenge winter krijgen is skeeleren een uitstekende manier om je voor te bereiden op lange schaatstochten!

Groetjes,

Mirja Dooren

[SPLIT]

blog-products-cadomotus-mirja

Tags

Meer blog posts

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak een account aan en geniet van vele voordelen.

Testing: Cadomotus Versatile skeelers