Added to cart!

Give customers more details.

View my cart (0)

Ontvang € 10 korting op je 1e bestelling | CODE: FINDYOURBEST | Bij besteding vanaf €75,-

WhatsApp Image 2022-09-16 at 18.53.25

Van Challenge Almere tot Ironman World Championship in Kona | Story 2

, door Ronald de Graaf, 2 min lezen


Gelijk na Ironman70.3 Maastricht startte mijn laatste zware trainingsblok voor Kona.

TriathlonWorld en Trikipedia volgen triatlete Julia de Leeuw op weg naar Ironman World Championship in Kona Hawaii.

Gelijk na Ironman70.3 Maastricht startte mijn laatste zware trainingsblok voor Kona.

Bart en ik zijn vanuit Limburg doorgereden naar Frankrijk om daar 2 weken te kunnen trainen in de heuvels. Mijn schoonouders hebben hier een prachtig huis. We kennen hier de wegen op ons duimpje en je komt amper auto’s tegen wanneer je op de fiets stapt. Twee weken genieten! En ook belangrijk; trainen in flinke temperaturen. 

Maar aan alles komt een eind en eenmaal thuis begon na 5 heerlijke weken zomervakantie gelijk het werkende leven weer. Dat is altijd even wennen. Ik werk 5 dagen per week als docent op de Hogeschool van Amsterdam. Werk combineren met veel uren trainen in de week is soms best een puzzel, maar met goed plannen kom ik er meestal wel uit. Je merkt alleen dat herstellen echt anders is als je de hele dag op je benen staat. Stiekem vind ik het ook wel weer fijn om op andere dingen te kunnen focussen dan alleen maar jezelf/sport. De weken vliegen in ieder geval echt voorbij. 

In het weekend van 10 september mocht ik knallen in Almere op de halve triathlon. Kijken hoe het nou echt staat met de vorm zo vlak voor DE grote race! Challenge Almere is voor mij een soort van thuisrace. Ik woon aan de andere kant van het Gooimeer in Weesp en voor mijn trainingen op de tijdritfiets kies ik eigenlijk altijd het rondje Challenge parcours. De dijk naar Lelystad kent voor mijn geen geheimen, haha!   

De dag begon zeiknat, wat een regen! Na een prima zwemonderdeel (30 minuutjes), mocht ik de fiets op. Mijn lievelingsonderdeel. Ik begon lekker, zat goed in mijn ritme en kon tegen de wind in mooie wattages trappen. Top! Het duurde niet lang voordat de eerste groepen(!) mij begonnen in te halen. Oej, wat kan ik daar van balen. Niet alleen omdat het niet eerlijk is. Maar iedere keer als er een groep langs komt moet je je benen stilhouden en daar gaat je lekkere ritme.

Ik zat mij er zo druk om te maken dat ik er zelfs mentaal helemaal uit was. Ook nog bij de start van het lopen maakte ik mij druk over iets waar ik totaal geen controle over had. Achteraf is dit weer een mooie les voor volgende races en Hawaii. Houd je alleen bezig met de dingen waar je zelf controle over hebt, anders kost het alleen maar negatieve energie..

Voor een halve triathlon vol in mijn trainingsblok, ben ik weer prima tevreden met de tempo’s en uitslag. Inmiddels verteld Trainingpeaks mij dat het nog 18 dagen is tot raceday. Dit weekend gaat er nog flink getraind worden. En dan.. mogen we los!  

Tags

Meer blog posts

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak een account aan en geniet van vele voordelen.