Added to cart!

Give customers more details.

View my cart (0)

Ontvang € 10 korting op je 1e bestelling | CODE: FINDYOURBEST | Bij besteding vanaf €75,-

IMG_20230607_085659_212

Van een debuut op de Ironman 70.3 naar het WK Agegroup Ironman 70.3 in Finland!

, door Ambassadeur Vera Paarhuis, 1 min lezen


In 2019 heb ik mijn eerste triathlon gedaan: een achtste triahtlon in Staphorst.

In 2019 heb ik mijn eerste triathlon gedaan: een achtste triahtlon in Staphorst.

Net als vele anderen een paar elastieken veters gekocht en een trisuit van Marktplaats geplukt. Een tijdritfiets had ik niet, dus ik fietste gewoon op een racefiets.

Door een blessure aan mijn scheenbeen na mijn eerste triathlon wedstrijd bijna een jaar niet of nauwelijks hard kunnen lopen, dus voornamelijk gefietst en gezwommen.

De eerstvolgende triathlon was in 2021: een kwart in Vathorst. Hier scoorde ik een eerste plek bij de vrouwen recreanten. Dit smaakte naar meer! Het daaropvolgende jaar een tijdritfiets aangeschaft om meer winst te kunnen boeken met fietsen.

4 juni 2023 mijn debuut gemaakt op de halve triathlon in Nieuwkoop. Tijdens deze wedstrijd heb ik mijn nieuwe trisuit van PERFORM mogen testen en deze beviel super goed! Wat een verschil ten opzichte van de trisuit die ik een aantal jaar geleden van Marktplaats had gekocht.

Triathlon Ambassadeur Vera Paarhuis

Ik had mijn sportvoeding niet goed voor elkaar en heb de halve marathon op een paar stukjes banaan gerend. Ondanks dat heel tevreden met een eindtijd van 04:50!

Drie weken daarna finishte ik als eerste in mijn agegroup tijdens de Ironman 70.3 in Hoorn, waarmee ik me plaatste voor het WK Ironman 70.3 2023 in Finland!

De komende weken staan dus vooral in het teken van de voorbereidingen richting Finland. Dat houdt in om veel meters te maken in het zwembad en duurritten met tempoblokken op de fiets.

Om blessures met hardlopen te voorkomen, train ik deze discipline eigenlijk heel minimaal. Voor mij blijft het belangrijkst om veel plezier in de sport te beleven.

Ook het samen trainen met mensen om mij heen vind ik een van de leukste dingen aan triathlon!

Groetjes,

Vera Paarhuis
TriathlonWorld Ambassadeur 

#FindYourBest

Vera Paarhuis X Saysky

Tags

Meer blog posts

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak een account aan en geniet van vele voordelen.