Added to cart!

Give customers more details.

View my cart (0)
  • Ontvang 10,- korting op je 1e bestelling | CODE: FINDYOURBEST | Bij besteding vanaf €100,- (exclusief sale, fietsen en elektronica)
Van Ironman Maastricht tot Ironman World Championship in Kona | Story 1

Van Ironman Maastricht tot Ironman World Championship in Kona | Story 1

, door TW Team, 2 min lezen


In oktober mag ik racen op Kona! Na mijn 70.3 Maastricht race in augustus, vroegen Triathlonworld en Trikipedia mij om mijn laatste weken tot Kona in een wekelijks verslagje te delen. Spannend, maar superleuk.

TriathlonWorld en Trikipedia volgen triatlete Julia de Leeuw op weg naar Ironman World Championship in KONA Hawaii. 

In oktober mag ik racen op Kona! Na mijn Ironman 70.3 in Maastricht, werd ik gevraagd door Triathlonworld en Trikipedia om mijn laatste weken tot Kona in een wekelijks verslagje te delen. Spannend, maar superleuk.

Eigenlijk begon die weg van Maastricht tot Kona al veel eerder. In 2017 stond ik in Maastricht voor het eerst langs de kant van een hele triathlon mijn vriend Bart aan te moedigen. Dit was zó tof! Wat een prestaties, wat een afstand, wat een sfeer, dit wil ik ook doen! En dus zat ik een week later op een terras in de Franse Alpen met mijn laptop op schoot, ga ik dit echt doen? Klik, betaald, ingeschreven.   

Een jaar later stond ik ook in Maastricht aan de start en deed ik mijn eerste hele triathlon. Kriebels voor de start, de rest van de dag alleen maar aan het genieten. Geen moment dacht ik, waarom doe ik dit? Ik vond het zó leuk! Al tijdens de race bedacht ik dat ik hier beter in wilde worden. Ik lag eigenlijk heel lang eerste in mijn agegroup en had al bijna in mijn eerste hele triathlon een kona slot te pakken. Maar gelukkig was het nog niet gelukt, omdat ik vond dat ik daar nog helemaal niet klaar voor was. Over de finish op de markt in Maastricht, een dikke zweetknuffel aan Ruud, zo blij als ik was. De triathlon in Maastricht had vanaf dat moment voor altijd een speciaal plekje in mijn hart.

In april dit jaar lukte het in Zuid- Afrika (hoe gaaf om daar een triathlon te kunnen doen!) om mij te kwalificeren voor Kona Hawaii. Gek genoeg is racen op Hawaii nooit mijn allergrootste doel geweest. Ik vind gewoon het proces van het trainen naar een race toe heel leuk. Dan als kers op de taart zo goed mogelijk een leuke race doen. Voor mijn vriend Bart was dit wel een droom en nu mogen we samen. Dat is wel echt uniek. En ik moet zeggen, nu ik echt ga, vinden mijn dromen steeds vaker op een zonnig eiland plaats…

Maar, 70.3 Maastricht 2022! Die race was dus 6 augustus en een test om te kijken waar ik nu sta. Na een periode waarin ik van mijn coach Yvonne van Vlerken na Zuid-Afrika echt een stap terug moest doen (lastig als iedereen begint aan lange ritten en bikkeltraingen!), mocht ik vanaf juni weer lekker aan de bak. De vorm stelde niet teleur! En met een mooie klassering vlak achter toppers Marlene en Ilona was ik echt mega blij.

Komende weken meer over mijn voorbereidingen op weg naar KONA en raceverslag van het Europees kampioenschap Challenge Almere.

Groetjes, Julia de Leeuw

Tags

Meer blog posts

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak een account aan en geniet van vele voordelen.

Van Ironman Maastricht tot Ironman World Championship in Kona | Story 1