Winkelwagen0
Geen producten gevonden...
Join our World | TriathlonWorld

Ontvang de laatste updates, nieuws en aanbiedingen via email.

Schrijf je nu in

Bakken met 226ERS: Bananenbrood met amandelboter!

door TriathlonWorld
5 November 2020

Bananenbrood met 226ERS Amandelboter!

Bananenbrood, wie bakt het tegenwoordig niet? Het werd zelfs al het comfortvoedsel van de quarantainetijd genoemd.

Ik maak het zelf ook heel regelmatig, zeker nu we helaas toch weer langzaam naar de donkere dagen toegaan. Vers gebakken bananenbrood is lekker, voedzaam, gezond en ook nog heel makkelijk te maken! Ik eet het als ontbijt, lunch of gewoon als tussendoortje. Voorheen gewoon met wat pindakaas, maar tegenwoordig voorzien van een laagje 226ERS Amandelboter!

Het fijne van deze Amandelboter: het heeft geen toegevoegde suikers en bestaat enkel uit vers geroosterde amandelen. Daarnaast heeft het voor ons sporters ook nog een hoog eiwitgehalte (26%!). Ik was wat huiverig dat het daardoor wellicht bitter zou zijn, integendeel: de textuur is zacht en romig en ik ben aangenaam verrast! Let op, de textuur is wel erg dun, dus de eerst keer druppelt er misschien wat naast je verse bananenbroodplak .

Nu kan je de Amandelboter gewoon uit de pot lepelen, maar het bijbehorende bananenbrood moet nog wel gemaakt worden. Op internet circuleren er vele recepten en ik heb diverse geprobeerd, maar ik kom elke keer weer terug bij deze (Paleo) variant: 5min voorbereidingstijd, 35-40 min in oven en klaar!

Wat heb je nodig:

  • 4 rijpe bananen
  • 150 gr meel (ik gebruik altijd een combinatie van speltmeel, kokosmeel, kastanjemeel of hazelnootmeel, maar alle combinaties zijn mogelijk)
  • 40 gram dadels (gewicht zonder pit)
  • 3 eieren
  • 1 el lijnzaad
  • 3 el kokosrasp
  • 2 el (wijnsteen)bakpoeder
  • Scheutje (amandel/haver/kokos)melk
  • 1 tl zout
  • En niet te vergeten…. een cakeblik!
  • En .........alles wat je lekker vindt om erin te werken: noten, (rauwe/pure) chocolade en/of gedroogd fruit (bijv. gedroogde abrikozen). 

En dan?

Verwarm de oven op 180 graden. Doe de bananen, meel, dadels, eieren en melk in een blender of keukenmachine en pureer. 

Schep hierna de lijnzaad, kokosrasp, bakpoeder en zout erdoor. En voeg hier optioneel de noten, chocolade en/of gedroogd fruit aan toe (tip: doen! Zeker de chocolade!)  

Schenk het mengsel in het cakeblik (dat je uiteraard even ingevet hebt), schuif je kunstwerk in de oven voor ca 35-40 min en wachten maar! Let op, als de bovenkant goed bruin is ie klaar!

Smakelijk!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »