Winkelwagen0
Geen producten gevonden...

Challenge Almere met 226ERS

door Peter Verhelst
16 September 2021

Zondag 12 september was het zover en stond ik aan de start van de full distance triathlon in Almere. Altijd een spannend moment zo vlak voor de start… Zou het 226ERS voedingsplan werken? Graag deel ik mijn ervaringen met je.

Voedingsplan full distance triathlon
Tijdens mijn voorbereiding heb ik erg zitten puzzelen wat betreft mijn voeding. Dit is zeker bij deze afstand van groot belang. In mijn vorige full distance wedstrijd (IRONMAN Maastricht 2016) maakte ik gebruik van de zogenaamde “Superbidon”. Een bidon waar alle gelletjes in gaan, aangevuld met water. Toentertijd bleek dit voor mij geen succes te zijn, waardoor ik te weinig voeding binnen kreeg en nog belangrijker binnen kon houden. Dat moest dit jaar anders!

Aangezien ik al gebruikt maakte van de producten van 226ERS, ben ik in gesprek gegaan met Dennis Florussen om een plan te maken hoe ik de producten het beste kan toepassen in de wedstrijd. Al snel kwam er een mooi plan op tafel. Hier ben ik eerst mee gaan trainen om te testen hoe mijn lichaam hierop zou reageren. Dit ging direct erg goed. En dit bood vertrouwen voor de wedstrijddag.

Wedstrijddag Challenge Almere
In het kort een terugblik op mijn wedstrijddag. De wedstrijd begon in de vroege uurtjes. Tijdens het ontbijt kwam het voedingsplan al meteen op tafel en begon dit met de Isotonic drink van 226ERS. Een uur voor de start kwam hier nog eens 500ml Sub9 Energiedrink bij en 15min voor de start nog een Isotonic Gel. Gelukkig kreeg ik dit allemaal goed binnen ondanks de gebruikelijke zenuwen.

Na een -voor mijn doen- redelijk zwemonderdeel sprong ik de fiets op voor 180km door de polders van Almere. Juist op de fiets is het belangrijk om op tijd je voeding in te nemen. In plaats van de kleffe “superbidon” koos ik dit keer voor de Sub9 Energiedrink. En dit werkte erg goed. Wil je inhoudelijk meer weten over de Sub9 Energiedrink bekijk dan het eerder geschreven blog.

Ikzelf heb in totaal 2,5 liter van de Sub9 gedronken. Daarnaast als aanvulling en om toch ook wat vast voedsel binnen te krijgen, 2x de Raceday Bar en 2x een Gummy Bar. Ook deze vielen erg goed! 

Tijdens het looponderdeel heb ik gebruik gemaakt van de Isotonic Gels met cafeïne. Doordat deze wedstrijd direct een WK was, was het niet toegestaan (ook niet voor de Open Serie) om gelletjes langs het parcours aan te nemen. Dit mocht enkel op de aangegeven punten. Hierdoor heb ik ook gels van de organisatie aan moeten nemen. In combinatie met de 226ERS gels is dit gelukkig ook prima bevallen.

Gedurende het fietsen en lopen heb ik ook gebruik gemaakt van de SUB9 zoutcapsules. Je verliest tijdens zo’n dag natuurlijk ook het nodige zweet. Ook dit is belangrijk om aan te vullen. Al met al is de voeding zeker iets om voorafgaand goed over na te denken en nog belangrijker om uit te testen. Bovenstaand zie je een grove schets van mijn voedingsplan uiteraard kan dit voor iedereen anders zijn. Laat je daarom voorafgaande aan de lange race goed informeren welke voeding bij jou past. Dit heeft mij erg geholpen.

Groet,

Peter

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »