Added to cart!

Give customers more details.

View my cart (0)

Ontvang € 10 korting op je 1e bestelling | CODE: FINDYOURBEST | Bij besteding vanaf €75,-

veters

Veters strikken: tot het laatste gaatje!

, door Dennis Florussen, 1 min lezen


Het lijkt zo gemakkelijk, je schoenveters strikken. Maar te vaak zijn er nog hardlopers die hun hardloopschoen beter kunnen strikken dan dat ze nu doen. 

Het lijkt zo gemakkelijk, je schoenveters strikken. Het "schoenveter diploma" is zelfs één van de eerste diploma's die we krijgen als kind. En wat waren we er trots op! Maar te vaak zie ik nog hardlopers die hun hardloopschoen beter kunnen strikken dan dat ze nu doen. 

De meeste keren wordt namelijk het laatste gaatje vergeten en die hebben de schoenfabrikanten er echt niet ingemaakt voor gewichtsbesparing. Wanneer je deze niet gebruikt zit je schoen minder stevig rond je voeten waardoor je sneller zult schuiven in je schoenen en de kans op blaren aanwezig is. 

Je beide voeten zijn nooit even groot, waardoor de ene voet meer ruimte heeft dan de ander. Juist wanneer je dan het laatste gaatje gebruikt sluit je die voet ook goed op in je schoen. Een beter aansluitende schoen draagt er ook bij dat je stabieler staat waardoor je één bent met je schoenen en een hogere reactiviteit zult ervaren. 

Maar hoe gebruik je dan dat laatste gaatje?

Met onderstaande fotoshoot zal ik je op weg helpen. 

Ipv het één na laatste vetergaatje te pakken, kies het laatste gaatje van de schoen. Doe vervolgens de veter van buitenlangs nu door het één na laatste gaatje. Je hebt nu twee lusjes. 

Vervolgens doe je de linkerveter door het rechterlusje en uiteraard de rechterveter door het linkerlusje. 

Nu is het een kwestie van aansnoeren, zodat de schoen comfortabel rond je voet zit. Zorg er wel voor dat de lusjes aangetrokken zijn tot tegen de schoen. En nu gewoon verder strikken zoals we dat geleerd hebben voor onze Schoenveter diploma”. Al dan niet met een dubbele strik. 

Hopelijk hebben je weer iets bijgeleerd en wens ik jullie veel fijne loopkilometers. 

#PUSH YOUR LIMITS 

Dennis 

Tags

Meer blog posts

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak een account aan en geniet van vele voordelen.