Added to cart!

Give customers more details.

View my cart (0)

Ontvang € 10 korting op je 1e bestelling | CODE: FINDYOURBEST | Bij besteding vanaf €75,-

Welke fietskleding trek je aan bij welke temperatuur? TriathlonWorld geeft je tips over de juiste sportkleding!

Welke fietskleding bij welke temperatuur?

, door Julian Spraakman, 2 min lezen


Welke fietskleding trek je aan bij koude temperaturen? Welke fietskleding trek je aan bij warm weer? TriathlonWorld geeft je advies over welke fietskleding je wanneer moet dragen! Lees je met ons mee?

Welke fietskleding bij welke temperatuur? Tips voor de juiste fietskleding

Welke fietskleding bij welke temperatuur?

Het is zover, de zon schijnt al een aantal weken inmiddels, maar vandaag kun je dan echt kort-kort fietsen. Let's ride!

Toch is het soms lastig in te schatten. Wat trek je aan bij welke temperatuur? We geven je graag advies. Uiteraard verschilt het per persoon wat comfortabel is, maar het is een goede richtlijn.

Tussen de 0 en 8 graden

Welke fietskleding bij welke temperatuur?

Kies voor een goede fietsjas of winterjersey met een ondershirt met lange mouw. Vul je kleding aan met een mouwloze windstopper tijdens de echt koude en winderige dagen. Lange warme winterbroek, handschoenen, overschoenen, gaiter en een beanie.

Een goede fietsjersey is essentieel. Het is even een investering, maar hier heb je tijdens je ritten zeker profijt van. 

Tussen de 8 en 12 graden

Welke fietskleding bij welke temperatuur?

Kies voor een lange broek, of een korte broek met beenstukken. Verder een shirt met lange mouwen (of mouwstukken), ondershirt en windstopper. 

Het wordt nu tijd voor lange mouwen en een iets dikker fietsshirt met bijvoorbeeld een lichte fleece binnenkant. Eventueel kun je hierover een mouwloze windbreaker. Een cycle vest is lichtgewicht en gemakkelijk weg te stoppen in het zakje van je fietsjersey.

Tussen de 12 en de 18 graden

Welke fietskleding bij welke temperatuur?

Kies voor een korte fietsbroek, eventueel aangevuld met legwarmers.  Verder is een zomershirt met lange mouwen aan te bevelen. Of gewoon korte mouwen met arm warmers natuurlijk. Onder het shirt draag je een ondershirt met korte mouwen. Deze shirts houden je niet alleen warm, maar de shirts zijn ook vochtafdrijvend (handig bij zweten) en sneldrogend. Ook de wind breaker blijft aan te raden.

Tussen 18 en 25 graden

Welke fietskleding bij welke temperatuur?

Kort-kort is het advies. Kies voor een korte broek en en licht zomershirt. Draag er nog wel een zweetshirt onder om vocht af te drijven. Ook zorgt een ondershirt voor een echte luchtlaag die tijdens hoge temperaturen voor verkoeling zorgt en opname van zweet. Draag een fietsshirt met een lange rits zodat je de temperatuur kunt reguleren met het openen of sluiten van de rits.

Vertrek je ‘s ochtends net onder deze temperatuur, dan is een windstopper handig. Deze heeft geen mouwen, een open achterkant en wordt dus niet snel te warm. Toch biedt de voorkant net genoeg warmte om de ochtendkou te breken.

Onze tip voor fietskleding ? Bekijk de Scott Fietskleding collectie

WORDT HET TIJD VOOR KORT-KORT? WELKE KLEDING TREK JE AAN BIJ WELKE TEMPERATUUR?

Tags

Meer blog posts

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak een account aan en geniet van vele voordelen.