Added to cart!

Give customers more details.

View my cart (0)

Ontvang € 10 korting op je 1e bestelling | CODE: FINDYOURBEST | Bij besteding vanaf €75,-

Cubeaerium-2

Welke Triathlon Fiets is populair ?

, door TriathlonWorld, 3 min lezen


Op dit moment zijn er verschillende triathlon fietsen die populair zijn en gewaardeerd worden door triatleten.

Op dit moment zijn er verschillende triathlon fietsen die populair zijn en gewaardeerd worden door triatleten.

Enkele van de populaire merken en modellen zijn:

  1. Cervélo P-Series: De Cervélo P-Series wordt algemeen beschouwd als een van de beste triathlonfietsen op de markt. Deze fietsen hebben een uitstekende aerodynamica en bieden geavanceerde functionaliteit voor triatleten van verschillende niveaus.

  2. Specialized Shiv: De Specialized Shiv is een andere populaire keuze onder triatleten. Het heeft een gestroomlijnd ontwerp en biedt geavanceerde functies om de aerodynamica te verbeteren en de snelheid te verhogen.

  3. Canyon Speedmax: Canyon is een merk dat bekend staat om zijn prijs-kwaliteitverhouding, en de Speedmax-serie wordt hoog gewaardeerd door triatleten. Deze fietsen bieden uitstekende aerodynamica en prestaties voor een redelijke prijs.

  4. Trek Speed Concept: De Trek Speed Concept is een andere bekende naam in de triatlonwereld. Het heeft een gestroomlijnd ontwerp en biedt geavanceerde aerodynamica en prestatiegerichte functies.

  5. BMC Timemachine: De BMC Timemachine is een populaire keuze vanwege zijn geavanceerde aerodynamica en technologie. Deze fietsen zijn ontworpen om triatleten te helpen hun snelheid en efficiëntie te maximaliseren.

De nieuwe triatlon fiets | Cube Aerium X:68X

Cube Aerium X:68X

CUBE heeft zijn nieuwe, nog meer aerodynamische triatlonfiets, de AERIUM X:68X, gelanceerd. De nieuwe fiets is de opvolger van de al bestaande Aerium C:68 die gelanceerd is in 2018. Toen was dit volgens Cube al een van de snelste triatlonfiets die te koop is.

De ontwikkelaars bij Cube waren nog niet tevreden en besloten om in samenwerking met Lucy Charles-Barclay een nog snellere triatlonfiets te bouwen.

Lucy Charles Cube

Waarom heb je een triathlon fiets nodig ?

Een triathlonfiets is speciaal ontworpen voor triatlonwedstrijden, waarin je zwemt, fietst en hardloopt. Het hebben van een triathlonfiets biedt verschillende voordelen ten opzichte van een gewone racefiets of mountainbike.

Hier zijn een paar redenen waarom een triathlonfiets nuttig kan zijn:

  1. Aerodynamica: Triathlonfietsen zijn ontworpen met een aerodynamisch frame en onderdelen om de luchtweerstand te verminderen. Dit helpt je sneller door de lucht te snijden, wat vooral belangrijk is tijdens het fietsen op hoge snelheid over lange afstanden.

  2. Tijdsvoordeel: De aerodynamica van een triathlonfiets kan leiden tot een aanzienlijk tijdsvoordeel ten opzichte van andere fietsen. Zelfs kleine verbeteringen in de luchtweerstand kunnen over lange afstanden een merkbaar verschil maken.

  3. Positionering: Triathlonfietsen hebben een specifieke geometrie die gericht is op de optimale positie. Deze geometrie plaatst je in een aerodynamische en comfortabele houding, waardoor de spieren worden gespaard voor het volgende looponderdeel van de triatlon.

  4. Opbergmogelijkheden: Triathlonfietsen hebben vaak extra bevestigingspunten en opbergmogelijkheden om voeding, drinken en andere essentiële items tijdens de wedstrijd mee te nemen. Dit is handig omdat triatleten vaak langer onderweg zijn zonder toegang tot voorzieningen.

  5. Specifieke functies: Triathlonfietsen kunnen functies hebben zoals geïntegreerde drinksystemen, speciale remhendels, verstelbare aerobars en andere componenten die de prestaties en het comfort te verbeteren tijdens de fietsfase van de triatlon.

Een triathlonfiets is zeker niet noodzakelijk is voor beginnende triatleten of degenen die alleen recreatief aan triatlons deelnemen.

Voor kortere afstanden of als je gewoon begint met triatlons, kan een reguliere racefiets ook voldoen. Het hebben van een triathlonfiets wordt belangrijker naarmate je betrokkenheid en ambitie in de sport groeien.

Tags

Meer blog posts

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak een account aan en geniet van vele voordelen.