5 producten

Patrick Dekkers

2022: FOCUS OP MTB MARATHONS 

Op mijn twaalfde stapte ik voor het eerst op een mountainbike. Sindsdien ben ik er eigenlijk ook nooit meer vanaf gestapt. Mijn hele jeugd fietste ik bij de Whoopers in Berlicum en reed mijn vader me naar ontelbare wedstrijden door de hele Benelux. Tot en met 2016 reed ik wedstrijden op de MTB. In 2015 en 2016 werd ik derde op het Nederlands kampioenschap mountainbike. Op de MTB de natuur in, daar word ik na achttien jaar op de fiets nog steeds blij van. Ook het rijden in de bossen is elke keer weer anders en blijft leuk.


In 2017 ben ik begonnen met hardlopen en langzaamaan overgestapt op duathlon en triathlon. Vooral het lopen vind ik erg leuk, die vrijheid! Je traint makkelijk, met alleen hardloopschoenen kom je al een heel eind. En wat krijg je als je lopen en fietsen op de MTB combineert? Juist: cross! In 2018 stond ik als een van de twee gekwalificeerde Nederlanders aan de start op het Europees kampioenschap cross duathlon op Ibiza. Dit was een van de mooist ervaringen uit mijn sportcarrière. Een half jaar later kwalificeerde ik me voor het WK cross in Pontevedra. Helaas brak ik zes weken voor de start met een misstap tijdens het hardlopen mijn voet.

 

Sport is mooi, maar sport is ook incasseren en leren. Ik geef nog altijd regelmatig clinics op de MTB, voor bijvoorbeeld American Eagle: Hoe kan je het beste sturen, afdalen en draaien op verschillende ondergronden in het bos? Wat is de beste bandenspanning voor welk terrein? En bovenal, het introduceren van mensen met hoe leuk het is om op de mountainbike lekker het bos in te gaan!  


Doelen 2022
Vorig jaar kreeg ik, na mijn podiumplaatsen (3de) op Xterra Namen en (2e) op Vulkan Cross Triathlon, opnieuw last van een peesblessure aan mijn enkel. Sindsdien heb ik helaas moeten besluiten om minder te gaan hardlopen. 2022 ziet er voor mij daarom anders uit dan ik had gehoopt...Ik wil me focussen op de volgende MTB marathons:

  • Bart Brentjens Challenge
  • Amerongen 
  • De Alternatieven
  • Montferland
  • Houffalize

Hier komen tussendoor nog wat recreatieve graveltochten bij. Lekker fietsen! 

#beunstoppable  

Patrick